"Hvor mange internet kan man få for 100 kroner?"

~ Hende den lækre fra parallelklassen om kompleksiteten ved oprettelse af bredbåndsforbindelser i beboelsesejendomme med en hyppig forekomst af sort arbejde


Vrøvl nævnes ofte i samme åndedræt som sludder. Men sprogligt er vrøvl mere som en slags verbal inkontinens, hvor vrøvleren gennem mere eller især mindre grundige studier af et emne af fælles interesse (det kunne fx være pladesamling, lystfiskeri eller litteratur) har erhvervet sig en rudimentær viden og en modsvarende ringere indsigt i emnet, som vedkommende nu føler, at hun/han er udpeget af Gud (eller enhver anden teistisk autokrat) til at forklare menneskeheden om. Så optaget af sin egen fylde og indre kvantitative tilstedeværelse bliver vrøvleren, at vedkommende uundgåeligt til sidst brænder alle sine mentale sikringer af og fremover må fodres på ubestemt tid med et drop i et aflåst og beskyttet miljø. En særlig underkategori af vrøvl finder man i de døde links Spademanns, hvor der henvises til personer og emner af totalt uinteressant karakter.

Fætter sludderRediger

Idel snak forveksles nogle gange (ja, nogle gange ofte) med sludder. Men hvor den letflydende konversation om det ontologisk ubegribelige intet kan synes overflødig og spekulativ, så rummer den dog ofte en slags struktur og konsekvens, der giver mening for en robot et tænkende menneske, der bekymrer sig om meningen med livet, døden og de højeste ting. Sludder derimod er ofte en løs associering, hvor den ene tanke tager den næste og knap når at fæstnes på skrift, før tanken er buldret videre til nye misforståelser og fejlkonklusioner, der kontinuerligt emuleres videre ad absurdum, og teksten ender som en meta-tekst, der omslutter sig selv.

Eksempel på gedigent sludder (må ikke betrædes berøres med musen)Rediger

Her var der engang... eller det var der faktisk ikke for nu er den jo øh.. gået eller jo den var her så den kunne jo godt have været her men det kan den ikke hvis den er her for så ville være her og ikke havde været her, medmindre den havde været her, havde gået og derefter var kommet tilbage for at være længe nok til at blive observeret af en der så kunne skrive at den havde været her engang som jo egentlig er det der står, men så også med en masse overflødig tekst lige efter ligesom denne eller hedder det 'dette'? Det må det jo klart og det er da også på tide at denne artikel, hvis man kan kalde den det, begyndte at give mening for andre end mig selv, men det er jo heller ikke rigtigt for det ville antyde at jeg allerede har skrevet teksten og at jeg bare fjoller hvilket jo selvfølgelig ikke er sandt men det kunne det jo godt under nogle omstændigheder og for nogle være og derfor da også bedst at jeg forsøger at skrive så den almene torsk kan optage denne viden hurtigst muligt. Vrøvl tja.. det' jo det det er.