"AAAaaarrrRrrRgrrrRRRRRRRGgGgghhhhhhhhh!!!!?!!!!!!!!!!±!!₪!"

~ Johann Martin Scheiser om et anderkendt udråb på volapyk


"Schabadi schabadap chop chubadæææ volapudæpitumpadumbalæptidum scapashewalipadum"

~ Stefan Jensen om om hvor mange der boede på Bornholm i 1600-tallet


Volapük-ordbogens forklaring på Spademanns Leksikon (Plèk Sölalà) er ikke rar at læse

Volapyk (eller hvad de nu kalder det) er en form for måde at udtrykke sig på, som kun kunstnere, internationalister og andre væsner og skabninger, der er i tæt familie med næbdyr, dafnier, dronter, aber, halvaber og svenskere. Medlemmer af denne uddøende race er de eneste der kan forstå kommunikationsformen, og derfor regner men med, grundet popkulturen, dårlig underholdning, dekoration, Hannah Montana og High School Musicals storstilede fremgang i begyndelsen af det 21. århundere, at den heldigvis vil være fuldstændig uddød inden 2014.

OpståenRediger

Officielt blev volapyk opfundet af en fjollemager og religiøs fanatiker ved navn Johann Martin Scheiser, som mente at det ville glæde Ham den Gamle, hvis der blev opfundet et sprog som kun han og hans tilbedere allermest fortroelige troende kunne forstå, så de internt kunne kommunikere sikkert, uhindret og uforstyret uden indblanding fra den underbegavede og kætteriske omverden. Derfor gjorde Scheiser kommunikationsformen, der senere skulle få kætternavnet 'volapyk', så kompliceret og uforståeligt at overhovet ingen ville være i stand til at forstå den.

Sproget blev dog hurtigt opdaget af nogle mærkelige abelignende skabninger med næb og klør, som begyndte at bruge det mere end Scheiser og hans disciple, hvilket gjorde ham godt gal i skralden, og han stemplede det med et lille TM. Men, som musikbranchen også senere har måtte erfare, er der ingen der har respekt for den slags markeds-kommercielt, monopolskabende, kapitalistisk pis, specielt ikke næbaber, så de blev ved med at pludre løs på volapyk på hver et gadehjørne af Bonn.

Grammatik og andet volapykRediger

Som tidligere nævnt er volapyk så skidehamrende svært at ingen forstår et muk af det. Hvert navne ord kan bøjes 128 kasus hvoraf de mest brugte er nominativ, akkusativ, minpikerstiv, genitiv, dativ, stativ og tivtiv i nævnte rækkefølge og kan deles op i 9 køn (ordet for Gud kan selvfølgelig ikke da Gud er hævet over sådan nogle ådssvage, menneskeskabte, underlegne ting som bøjningsformer. Verber på 345 måder i blandet andet tid, sted, aspekt, respekt, vigtighed og antal gange det er blevet brugt før.

Vidste du det?:

· ordet perfekt kan bøjes på volapyk!

· hunkøn af Scheisers eget for- og mellemnavn er Johunn Martini!

· der er flere ord for kætter på volapyk, end der er ord for idiot på engelsk!

· Gud selv er den eneste "person" i verden der nogensinde har været i stand til at tale flydende volapyk!

Volapyk i dagRediger

Volapyk er det officielle sprog i Justitsministeriet, Finansministeriet og EU-kommissionen. Der er fare for at det breder sig.

Praktiske sætninger at kunne på rygraden, hvis du en dag skulle støde på en kunstner, der kun kan kommunikere via volapykRediger

βgiwiofβ₯₩AaarRRgghh!♠suhyfooo¶¼‘f₤ - "skrid" bøjet i overdrevet form

¤₠iiiiiiiiiiiiiii# βgiwiofβ₯₩AaarRRgghh!♠suhyfooo¶¼‘f₤ - "så skrid dog!" bøjet i en endnu mere overdrevet form af den overdrevede bøjningform.

'prut' βgiwiofβ₯₩AaarRRgghh!♠suhyfooo¶¼‘f₤ - "skrid" bøjet i den uhøflige form (de får dog sjældent den volapyktalende til at rette sig efter udsagnet)

₠¢¢hdsfifuuu₫№₰ † giidooharvar ₧kdfa♣ ksdfjl fiiiiii ooooooooo - "... men hvis du har en øl vi kan dele, kan du selvfølgelig godt blive" bøjet i en lidt mere formel og høflig form end de tre øverste