"Du er en swagpisser!"

~ Emil Thorup om hvorfor han ikke kan lide dig


Ordet swag er et slangord,[1] som kommer fra engelsk. Det betegner et gardin[2] eller stykke stof,[3] som er ophængt således, at det hænger i en buet kurve, men det kan også betegne en dekorativ[4] krans eller en lænke af blomster, visne blade eller overmodne frugter, der er fastgjort således, at de slasker rundt i en gyngende bue.

Swag på britisk og amerikansk og australsk og kiwiRediger

Swag er for anglofile desuden en eufemisme for penge eller bytte, som er hugget af en tyv eller indbrudstyv. Hash, kontanter, medicin (især vitaminer), vinyl-LP'er, antikviteter og havemaskiner er de mest populære tyvekoster i London-området. Bondesnu erhvervsdrivende udnytter dette til at lokke kunder til med slogans såsom:

Vi giver vores varer væk gratis: Tjek den spændende sæk med Swag (tyvekoster), vi forærer til alle vores kunder!Rediger


Overisk benyttes swag til at benævne marijuana, ofte af en dårlig kvalitet.

I Australien og helt nede på New Zealand er en swag den bylt af personlige ejendele, som du, andre fremmede, bekvemmelighedsflygtninge eller minearbejdere har slængt over skulderen, når I blev løsladt fra fængslet, sat ud fra jeres et-værelses med låg eller smidt ud hjemmefra.

Oprindelsen - den etymologiske forklaringRediger

 
Silden her har i hvert fald både schwung og svaj, så et eller andet sted har hun også noget swag

Ordet swag opstod oprindelig blandt semitiske nomader i årene op til Jesus' fødselsdag. Mellemøsten var på dette tidspunkt engelsk,[5] men på pidginarabisk har swag betydningen svulmende taske): Dette ord har de formodentlig lært af vikingerne i Hagia Sofia, hvorfor ordet sandsynligvis helt oprindeligt er af skandinavisk oprindelse.[6] Den oprindelige betydning af verbet[7] (i det tidlige 16. århundrede) var (som i dag) at svaje, chille eller bare hænge ud.[8]

Eksternt linkRediger

På det herrekendte Oxford Universitet,[9] der blev bygget i bronzealderen,[10] har man forsket en del i swag, og denne artikel er delvis bygget på oplysninger fra Stephen Hawkings doktorafhandling om swag: "Swag & The Schwarzschild Radius - A Qounondrous View on Black Holes" - ([1] Klik på et-tallet, så er du meget stor og dygtig!)Se ogsåRediger

SwagnoterRediger

<references>

  1. Igen - brug en eufemisme, når du ikke ved, hvad et ord rigtig betyder
  2. Sådan nogen som din mor trækker for i soveværelset, når din ukendte "onkel" kommer på besøg
  3. Altså noget af tøj
  4. Synonymt med nytteløs
  5. Og briterne har det med at lave nye ord. Således har de sat "sway" og "swing" sammen til swag
  6. Helt sikkert et ægte dansk ord!
  7. Se grammatik
  8. In da hood ...
  9. Der hvor morsekoden blev opfundet
  10. Cambridge er fra vikingetiden, opkomlinge!
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.