Svend Tveskæg

(Omdirigeret fra Svend)
DanskRigs.jpg
En clairvoyants fremstilling af, hvordan Svend bar sig ad med at have to skæg samtidig.
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Svend Tveskæg.
30px-Cquote1 svg.png Hm, skal jeg bygge en borg i Fåborg, Nyborg eller midt imellem? 30px-Cquote2 svg.png
Svend

Svend Tveskæg var konge af Danmark 986- 1014 og tillige af England 1013 - 1014.

UngdomRediger

Svend var søn af Harold Bluetooth, som englænderne kaldte ham, der altid havde forbindelserne i orden. Som dreng hed Svend Svend Glatnumse for han havde ikke skæg, før han blev teenager.

Som 13-årig fik han lidt dun under armene og andre steder, hvilket en kort periode gav ham tilnavnet Svend Fuglerede og formastede ham til at anlægge overskæg, som sagtens kunne ses på en afstand af ikke over 25 cm i klart sigt og ved smult vande.

Konge over DanmarkRediger

Dårligt havde Svend anlagt dun ("Tvedun"), før han myrdede sin far ved at kaste ham ud fra Randers Rådhus og lige ned på pølsevognen, hvor han knækkede nakken. Så var Svend konge. Sammen med sin norske kammesjuk Olav Tryggveson tog han i tide og utide til England, hvor de shoppede i Saville Row og huggede hovedet af ekspedienterne og købte sjældne lp'er i Covent Gardens og spiddede hippierne, inden han og Olav plyndrede klostrene, bare for skæg - tveskæg![1] Dette gav dem en stor samling af sølvkors og guldkrussifikser, hvilket forberedte dem for kristendommen.

Konge over NorgeRediger

Og så fik Olav et syn! Han så Jesus i al sin vælde, der talte til ham og sagde:

  Skrub hjem til Norge, din fjeldabe, og omvend de hedenske hjemmebrændere til kristendommen! Brug bål! Brug ild! Brug sværdet! Ja, brug Bibelen, om galt skal være!  
Jesus til Olav

Så Olav tog hjem og bollede alle spædbørn, kvalte alle kvinder og maltrakterede mænd og slaver med sværdet. Men nej, de ville ikke tage imod det kristne budskab.

Så de hedenske hjemmebrændere slog Olav ihjel og solgte ham til Kvickly, der vistnok stadig har lidt af ham liggende under betegnelsen "kallun - bedst før 01.12.1021", hvis din møghund ikke har ædt det sidste.

Og så blev Svend konge af Norge også! Smart ikke! Det var nemlig ham, der havde ladet som om han var Jesus og havde talt til Olav over en flaske Gammel Dansk, der hed Ny Dansk dengang. Orv, mand, sikke en konspiration!


Ballade i EnglandRediger

Den engelske konge, der hed Ethelred fordi hans mor ikke kunne stave til Charles, var i mellemtiden blevet skide sur på Svend, fordi han havde ødelagt hele Covent Gardens og dræbt alle bøsserne i Saville Row. Så Ethelred dræbte Svends søster, den skjønne Gunhild. Og hendes vendekåbe af en mandsling, vikingehøvdingen Pallig, fik ordre til at begå selvmord:

  På med pilen, Pallig!  
Kong Ethelreds tro væbner, Otto Lajsnar

Det var noget, der kunne pisse Svend af! I vrede barberede han sit ene skæg af og tog Esbjerg-Harwich og tæskede Ethelred så grundigt med en dejskraber, at han tudende lod sig prostituere og til evig tid donerede sin indtjening til Svend:

  Du er min pimp, Svend! Alt mit er dit! Til evig tid!  
Ethelred om danegæld
London Bridge is falling down
Nogle dilletantiske pisseforskere hævder, at sangen ikke kan være om Svend Tveskæg, bare fordi den er skrevet 500 år før bemeldte episode. Nå, siger vi bare! Så er det nok Hugleik den handler om, ikke! Bahh!

Og al den rare indtjening fra Ethelreds trækkeri formildede Svend i den grad, at han satte sig til at pille næse hjemme i Køwenhavnstrup indtil år 1013. Men så skulle der fanme osse ske noget! Så han og sønnen, der hed Knud efter sin mor, tog på vikingetogt til London. Det kom der en sang ud af, er der nogen der siger:

London Bridge Is falling down,
Falling down, Falling down.
London Bridge Is falling down,
My fair lady.
De kære englænderne ødelagde nemlig broen over Themsen, for at hindre Svend i at stikke sit skæg indenfor. Indenfor kom han da heller ikke lige med det samme.

Men snu, det var vor Svend jo. Så han brugte salamitaktikken og indtog efterhånden alle byer og områder omkring London og vor kære Ethelred, det fede svin, følte sig mere og mere udsat i London. Så han smuttede lige så stille over til Frankrig, hvor han blev hyldet som det han var: En ekskonge uden penge og med røven i vandskorpen.

Konge af EnglandRediger

Ved et meget demokratisk valg i julen 1013 udråbte det engelske rigsråd Svend Tveskæg - eller som de kaldte ham, Benny Twobeavers - til konge over hele Engeland. Svend blev så glad, at han fik et slagtilfælde, der sendte ham i en kold grav to måneder senere.

Hvor er han nu henne?Rediger

Bøsserne fra Saville Row fik lov til at vælge hvor Svend skulle begraves, så det gik der selvfølgelig kludder i fra første øjeblik. Snart blev han begravet det ene sted, snart det andet. Til sidst kunne han næsten ikke hænge sammen.

I dag hviler han under Roskilde Domkirke sammen med sin far Harald, hvilket har givet anledning til nogle hævede enbryn, men man kan vel egentlig ikke rigtig tale om incest mellem to mænd, vel? Eller hvad? Har du nogen eksempler med billeder i?

Hvad betyder tve?Rediger

Jamen, det udtryk kender vi da fra tvebakker, ikke... Eller Jylland mellem tvende have, ikos'da! så deeeet betyder... Ja, det er den slags vi har Wikipedia til!

Vidste du at...
... Der ikke er nogen konger, der vil være kongelig?VikingenoterRediger

  1. De var jo to, ikke...