Forskel mellem versioner af "Orgasme"

116 bytes tilføjet ,  3. jul 2013, 22:04
m
småtterier - men præmissen halter ...
m
m (småtterier - men præmissen halter ...)
[[Billede:Orgasme1.jpg|thumb|300px]]
Ordet '''orgasme''' er en sammentrækning af ordene [[organisme]] og [[spasme]], altså er der tale om en organisme[[organ]][[is]]me-spasme. En ''orgasme'' er, når [[man]] har kogt [[kartoffel|kartofler]] og i [[virkeligheden]] ville have kogt pasta[[pas]]ta; altså er der tale om en skuffelse af en så stor styrke at det fremkalder en ''orgasme''.
 
 
== Orgasmens historie ==
 
'''Orgasmen''' blev første gang oplevet i [[1649]] af svenskeren[[svensk]]eren Akkamutabu: Han havde hele dagen gået og glædet sig til at få sig en god potionportion [[pasta]], men kom i stedet til at koge kartofler og fik derved verdens første orgasme. Svenskerne tog derefter patent på orgasmen og det var ikke før i 1872 at resten af verden fik lov at prøve den.
 
Dog skal det siges at [[Sverige]] er det land, hvor i der fortagesforrgår flest ''orgasmer'' om året, men det skyldes nok at svenskere er utroligt dumme[[dum]]me og fordrukne, og derfor ikke kan kende forskel på en kartoffel og en pastapastaskrue.
 
== Orgasmetyper ==
 
===Kvinder===
* '''Klitorisorgasme''': En intens orgasme, som opnås ved stimulation af [[klitoris]]
* '''Vaginalorgasme''': Opnås ved stimulering af en kombination af skedeåbning[[skede]]åbning, G-punkt, livmodermund[[livmoder]]mund og [[klitoris]] under penetrering. Giver en stærkere følelse af orgasme end klitorisorgasme.
* '''Analorgasme''': Opnås ved [[anal]]- og klitorisstimulering[[klitoris]]stimulering.
* '''[[Sprøjteorgasme]]''': Forbeholdt de få - ca. 10 procent af kvinder sprøjter før, under eller efter [[sex]].
* '''Multiorgasme''': En serie orgasmer, der kommer som perler på en snor, uden at man behøver at stimulere imellem orgasmerne.
* '''Kombinationsorgasme''': Flere typer af orgasmer på én gang. En meget stærk og intens oplevelse. Kaldes også totalorgasme[[total]]orgasme eller rock’n’-roll-orgasme.
* '''G-punktsorgasme''': Opnås ved at stimulere G-punktet, som ligger et hidtil ukendt sted mellem blæren og skeden.
 
=== Mænd ===
 
* '''Orgasme''': Mænds orgasme fremkommer fordi de har været tvunget til at holde deres sæd tilbage, for at tilfredsstille kvinden. I det øjeblik, det er tilfældet, er det mandens tur til at slippe det hele løs. Dvs ejakulation og orgasme er synonymesimultane.
* '''Prostataorgasme''': Der findes enkelte tilfælde af [[dette]], men det er ikke tilstrækkeligt dokumenteret.
 
 
== Fakta om orgasmen ==
 
*Orgasmer kan fås som [[recept]]fri håndkøb i diverse Matas butikkerMatasbutikker verden over.
 
*Orgasmen blev i år [[2001]] en olympisk disciplin. Sverige er hidtil de eneste der har vundet [[guld]] i disciplinen[[disciplin]]en.
 
*Det er forbudt for mennesker, der vejer over 300 kg., at få en orgasme. Her kan nævnes: [[Amin Jensen]], [[Liselotte Lohman]], [[Din mor]] og [[Harry Potters]] [[testikler]].
 
==Se også==
12.497

redigeringer