Snaps er en sjov drik, som også er kendt som Omiksedluf, men det er kun på Grønland, hvor det i øvrigt kommer ud af vandhanerne.

Du skal huske ægget, hvis du vil lave dig en æggesnaps.

Snaps blev opfundet i det vestlige Snapsevik af en gal videnskabsmand ved navn James Bond, som i øvrigt også opfandt bilen, solen, gulvet og H.C. Andersen.

UdbredelseRediger

Snaps drikkes i store mængder, specielt ved julefrokoster[1]. Snaps er også den drik, som er årsag til det, vi i dag kender som ølstafet. Tilbage i 1919 opfandt en ukendt taskenspiller den gamle folkekære konkurrence snapsstafet. Denne beskæftigelse blev dog hurtigt lavet om i 1919 (mandagen efter den første snapsstafet). Det viste sig nemlig, at det ikke lykkedes nogen af deltagerne at komme i mål, eftersom de alle havde en promille på det der svarer til en halv grønlænder.

Indtagelse: Drik aldrig direkte fra flasken.

Hjemmelavet snapsRediger

Egentlig hjemmebrændt spiritus er sjældent i Danmark[2], men hjemmelavet kryddersnaps er en forholdsvis populær livsstil. Typisk fremstilles kryddersnaps ved at man lader plantemateriale henstå (rådne) i finsprit (dejligt), for at udtrække ethanol-opløselige stoffer (det, som du bliver stiv af). Sidenhen fortyndes (hvis man ikke er en rigtig mand) til en drikkeegnet sprit- og smags-koncentration.

Snaps kan bl.a. fremstilles af nødder og bær, eksempelvis:

  • Solbær
  • Havtorn
  • Tang fra stranden
  • Et halvgammelt kæledyr (gode erfaringer med hamstere og mindre katte)
  • Natskygge
  • Knortekæp
  • Grøn valnød[3]
  Haps, haps, haps. Nu skal vi ha' fjams  
Dig og dine venner om din mor


NoterRediger

<references>

  1. Som en slags desinficerende væske efter alt det gris, sild og andet lort, man tager indenbords under en julefrokost.
  2. Hvis vi ikke tæller Grønland som en del af Danmark
  3. Plukkes i den sene sommer, mens den stadig er helt grøn. Farven varierer alt efter, hvor meget snaps du har indtaget før plukning. En fire til seks kg. skæres i kvarte og trækkes i 1 fl snaps (stor flaske). Efter få dage bliver snapsen helt sort. Til Jul fjernes valnødderne og snapsen filtreres eller drikkes direkte fra flasken. På dette tidspunkt er snapsen ganske udrikkelig, men fem år senere begynder den at blive god.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.