Her er nogle mennesker som rækker hænderne op fordi de tilfældigvis passerer en blå linie. Kan det være slut?

"Er det slut før den fede dame har sunget?"

~ Hørt ved Johnny Reimar koncert.


"Slut, prut, finale!"

~ Råber Poul Schlüters far utålmodigt til sin toiletsiddende søn.


Ordet slut stammer fra efterkrigstiden i Sønderomme hvor den dengang kun 7-årige Poul Schlüter havde sin opvækst. Efterhånden som kendskabet til denne fandenivoldske knægt blev udbredt, gik man over til bare at kalde ham "Schlütti Up", som så blev til "Schlübberto", som så bare blev til "Schlüt" da dette navn var nemmere for folk at huske og udtale. (Idag kaldes han dog blot for 'Slutty Bitch', som følge af hans bizare fritidsinteresser, men det vil vi dog ikke komme nærmere ind på her).

Poul Schlüter var som dreng (men også idag) både en hidsigprop, men han var desværre også forfærdelig kedelig. Faktisk hed det sig at han kunne få den gode stemning ved et helt middagsselskab til fuldstændigt at forstumme, blot ved sin ankomst/tilstedeværelse. Derfor brugte man ofte vendingen "Nu er det Schlüt!", hvis man kunne se at Poul Schlüter var på vej, som udtryk for at nu var al morskaben snart forbi.

Den nådesløse amatør-duo Sussi & Leo, fik i 1991 patent på ordet slut og brugte det i mange af deres shows. Desværre for dem var folk ligeglade og festede videre.


SynonymerRediger

Følgende ord er fuldt ud gangbare istedet for ordet slut, da de betyder præcis det samme:

Ikke-synonymer (giftige synonymer)Rediger

Disse ord kan på ordlyden minde om 'slut', men betyder noget helt helt andet: