Skyskraber

En skyskraber er et højt tårn, der kan dele skyer i to. Konceptet blev lavet af Albert Højstein, der elskede at leve højt oppe.

Højsteins koncept idag

Albert Højsteins planRediger

Albert Højstein var en forholdvis lille mand, som havde ønsket om at blive noget stort en dag. I 1932 valgte derefter at snyde sig ind på "Universitetet for højtflyvende planer". Han dumpede til alle prøverne, men med lidt hjælp fra hans rige far lykkedes det ham at få sensor på "bedre tanker". Derefter begyndte Albert at tegne tegninger af høje, store betonblokke, som 10 år senere kom på mode i USA, efterfulgt af adskillige europæiske og asiatiske lande.

"Det er en fin måde at få mennesker til at fylde lidt mindre!"

~ Amerikanere om Højhuse


Skyskraberen bliver en realitetRediger

En dag da Albert Højstein gik på en amerikansk byggeplads i 1954, imens han kiggede på alle højhusende der var under konstruktion, så han pludselig at en af kranerne væltede ned over et næsten færdiglavet højhus. Kranen flæggede på midten, og dum som han var tænkte Albert Højstein "Kan man mon også få skyer til at flække sådan?" Og da den kolde krig så småt begyndte at starte, var der til tider så koldt at alle holdt sig indendøre. Albert fik tiden til at gå hved hjælp af at Tegne små tegninger af høje grå betonblokke, som delte skyer i to. I 1970'erne sendte han et brev til den amerikanske regering af to rigtig høje betonblokke, som lignede på hinanden. Han kaldte dem for "Albert Trade Center", men skønt som han nu nød endelig at få udrettet noget stort, Kom præsidenten til at sende et brev tilbage med forkert adresse, så den tilfældige person tog al æren. Albert Højstein fik et hjerteanfald på dagen hvor Nobels højhuspris blev tildelt den heldige person

 
Albert højsteins drøm går i opfyldelse

ProduktionRediger

Den nemmeste måde at lave en skyskraber på er hved hjælp af en masse kraner, og en hel masse arbejdere uden fagforening (børnearbejdere er anbefalet). Du skal for det meste bruge beton, glas, vandrør og radiatore. Du skal også have en masse arbejdere i reserve, som nemt kan tage over hvis der er nogle der falder ned.