I meteorologien er en sky[1] en synlig illusion af flydende dråber eller frosne krystaller, bestående af vand eller farlige kemikalier, som er suspenderet[2] i luften over overfladen af ​​et planetarisk legeme.[3] De svævende partikler er også kendt som aerosoler. Skyer i Jordens atmosfære studeres i skyfysik, som er en gren af ​​meteorologien. To processer, eventuelt samtidige og interaktive, kan føre til at luften bliver mættet. Således kan skyen køle luften eller tilsætte vanddamp til luften. Generelt vil udfældningen[4] falde ned til jorden, hvor den fordamper før den når overfladen.

Sky

Det internationale sky-klassificeringssystem er baseret på det faktum, at skyer frit kan lave et konvektivt opadgående svæv (som cumulus), ligesom flertallet af dem også er i stand til at krydse både lande- og kommunegrænser uden synligt besvær.

Spændende! Hvad mere ved vi om de der skyer?Rediger

Lidt mere om skyers opståenRediger

Mens et flertal af skyer dannes i Jordens troposfære, er der tilfælde, hvor skydannelser i stratosfæren og mesosfæren kan observeres. Disse tre vigtigste lag af atmosfæren, hvor skyerne kan ses, er kollektivt kendt som homosfæren. Over dette ligger Termosfæren og exosfæren, der tilsammen udgør den heterosfæren, der markerer overgangen til det ydre rum. Skyer er blevet observeret på andre planeter og måner i solsystemet, men på grund af deres forskellige temperaturforhold, er de sammensat af andre stoffer, såsom metan, tin, guld, ammoniak, alkohol[6] og svovlsyre.

Overskyede fodnoterRediger

  1. Sky kan også være en geléagtig brun masse, man kommerleverpostej
  2. Jo såmænd. Jeg har selv suspenderet dem
  3. Fx Jorden, men det gælder også på Mars
  4. Regn, sne eller meget tyk tåge
  5. Vi aner bare ikke hvad en præfiks er for noget
  6. Der er faktisk masser af Cognac-skyer på Venus
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.