William Shakespeare

(Omdirigeret fra Shakespeare)

"De elsker ikke, som ikke viser deres kønsorganer"

~ Sjækspir om dårlige oversættelser


"Two bees or not two bees"

~ Sheik Spir om Tingsligheden ved eksistentialismen, l'etre et le neant, samt om biavl


William Valdemar Herbert Shakespeare (23. april 1564 - 23. april 1616) alias Bill Sjækspir[1], når han var på værtshus, er en af de største forfattere, der nogensinde har levet. Hvis han har levet. Og hvis han selv skrev sine stykker. Den højere kildekritik er meget forbeholden i disse sager.

Dette billede af William fra 1610 viser ham med en ørering. Kan det virkelig passe? En bondesøn, der har råd til en rigtig bøsse-ørering?[2] Utænkeligt!

Fakta om SjækspirRediger

Vi ved om ham, at han blev født i England. I byen Stratford-on-Avon. Hans far var en gemen, fordrukken bondekarl[3] og moderen en gemen bondemor, som lugtede af anis.[4] Allerede hér er der noget, der ikke stemmer. Hans kære far gik på røven rent økonomisk, da Bill var dreng, men vi ved intet om det. Det er underligt, men der findes åbenbart ingen bøger, noter eller smalfilm, der faktisk kan bevise, at faderen gik fallit. Eller at Bill voksede op i dyb fattigdom. Ikke et ord. Ikke en billedmontage. Intet i aviserne. Men man ønsker åbenbart, at vi skal tro på, at en fattig bondedreng virkelig har levet, når der ikke findes skriftlige kilder?[5]

giftede han sig med en dame. Hun hed Anne Hathaway, hvilket lyder betænkeligt som "facts-away", så det kan vi også roligt se bort fra. Løgn og latin det hele.[6]

Hende fik hanangiveligt tre børn med, men ikke engang i datidens annaler kan man finde noget bevis på parrets heftige kopuleren.[7] Hvor er beviserne? Og er de i farver? Og kan vi få dem tilsendt i en diskret konvolut, så postbudet[8] ikke sladrer?

Mere pludder om Will.i.amRediger

Fra 1592 forsøgte han sig som skuespiller, siger de upåliderlige kilder.

"Skuespiller"? En bondesøn? Nej, ved I nu hvad. Vi hopper i hvert fald ikke på den, så længe der er andet, vi kan hoppe på. Men datidens stykker var piv-elendige, så Sjækspir begyndte at skrive sine egne. Han skrev sonetter(!)[9] og komedier(!) og tragedier(!) - nej, nej, det er for meget for én mand. Én sonet og én komedie kan vi gå med til, men det er også alt! Ellers måtte idioten jo være et geni! Utænkeligt!

Og hvis han virkelig havde skrevet alt det pis, ville det så ikke være fyldt med hentydninger til hans eget liv, som vi kender det fra Ib Michael og Jette Drewsen? Det holder bare ikke vand det her, det er bare vores mening.

Kildekritikernes konklusionRediger

Sjækspir har aldrig levet, har aldrig været gift og fik ingen børn. Han har ikke skrevet sonetterne, jo, måske den ene, komedierne, bortset fra en eller to, og ingen af tragedierne eller film-manuskripterne. Så enkelt er det! Han var ikke skuespiller, hans far har aldrig levet og hans mor døde forældre- og barnløs.

Men hvem kan han så have været?Rediger

Her hersker der ingen tvivl. Da alle genier har gået på universitetet og er blevet oplært af andre genier, er han enten kongelig eller født i det bedre borgerskab. Sjækspir er kun et synonym eller et anagram af en slags. Ved at bytte om på bogstaverne, finder vi måske svaret. Engang. Det er i hvert fald sikkert og vist, at der ikke kan være tale om en skide bondesøn. Ikke fordi vi ser ned på folk fra de lavere klasser,[10] men enhver idiot ved, at hele intelligentsiaen er samlet blandt de højere indkomst-segmenter. Det er bare cool facts, som vi engelskkyndige siger. Den arabiske tv-kanal Al-Arabyia sendte netop i aftes en dokumentarudsendelse, hvor en forsker påviste, at Sjækspir i virkeligheden var Sheik Spir bin Laden, Osama bin Ladens tip-tip-tip oldefar. [11]

Enkelte onde rygter påstår, at han i virkeligheden bestod af et uendeligt antal halvaber med skrivemaskiner.

Berømt citat som Sjækspir burde have sagtRediger

"To ask or not to ask, that is the answer"

~ Ingen om hvor det er fra


Noget meget kendt litteraturfis, der ikke er skrevet af SjækspirRediger

 • En skærsommernats drøm
 • Trold kan tæmmes
 • Elefantens vuggevise
 • Som man behager
 • Romeo og Julie
 • Nikolaj og Julie
 • Hamlet (filmatiseret med titlen 2B or not 2B)
 • Hamlet II - The Funeral
 • Pulp Fiction
 • Købmanden i Venedig
 • Cykeltyven i Wien
 • Julius Cæsar
 • Preben - Son of Julius
 • Macbeth IV møder Rocky XVI
 • Jeppe på bjerget (genoptrykt)

Hvordan kan det være, at vi har hans testamente, segl og underskrift, når han aldrig har levet?Rediger

Det pis må I tale med CIA om! ""

~ En eller anden om et eller andet


Foot notesRediger

 1. Eller Sheik Spir, når han var syd- og østpå
 2. Hvis han havde været fra Aarhus, ville den have siddet i den 'rigtige' hetero-side; altså venstre side
 3. Han var ofte på sviretur med John Donne og Orla Währ
 4. Eller var det anus?
 5. Den højere kildekritik fnyser ad denne naivistiske konspirationsteori! Fnys!
 6. Fnys igen!
 7. Men vi skal måske også tro, at der var tale om jomfrufødsler? Hele tre stk? Hvad antager I os for?
 8. Han ringer altid to gange
 9. En slags digte
 10. De findes i rå mængder nede på centerpubben
 11. Milena Penkowa et al. 2011