Dette er et ord med flere betydninger

Et eksempel på et godt råd

RådgivningRediger

Det kan betyde at man har brug for hjælp i form af et godt råd. "Råd og Dåd" skal du for eksempel holde dig fra, lyder et et godt råd.

RåddenskabRediger

I Biologi: Hvis din mad udviser råd bør du ikke spise den, den slags kan være sundhedsskadeligt. Det er bare et godt råd om ikke at spise mad med råd. Hvis der er tale om ost er det måske en anden kommunikation, men det er et spørgsmål om madlavningsstil og anvendelse af rådden mad og hygiejnisk etik.

Råd til dit eller datRediger

Politik 1.: Hvis det er en borgerlig politiker, der bruger ordet råd, så er der ikke råd til velfærd. Hvis der derimod er tale om en hippie-agtig venstre-orienteret politiker, så skal der være råd til mere velfærd.

EnerådRediger

Politik 2.:Råd anvendes af politikere som et smart trick (en vellykket manipulation) for at luske flere penge til sig. De opretter alle mulige råd, som de så også skal have løn for at at sidde og bestemme ene-rådigt og råddent i.


Steder med råd iRediger

Geografi: Ude i Jægersborg Dyrehave lå der mit inde i skoven en lokalitet som også blev kaldt for Råd. Problemet var når folk skulle spørge om vej svarede folk altid:"Hvad?!" På et kommunalbestyrelsesmøde i Lyngby-Taarbæk Kommune i 1956 blev det vedtaget at kalde stedet for Rådvad og rummer bl.a. et vandrerhjem og stinker derfor konstant af hjorte-lort.

Det var også lidt råddent da der blev fundet Kokain på Christiansborg, som det er dokumenteret her. Skulle linket forsvinde, så er det fordi den sag er én, som vi helst bare skal glemme alt om.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.