Politisk korrekthed

"Se mor! En neger!"

Mette Frederiksen viser herover den politisk korrekte størrelse på en hvid mandlig penis. Man skal helst have to pegefingre for at kunne udøve politisk korrekthed, da det især gælder om at kunne pege fingre ad andre. "Du skal ikke ryge, for det er usundt for mig".
Frederikkepigen fra "Mikkel og Guldkortet" er et godt eksempel på, hvordan vi som unge kan være politiske korrekte. Hun syntes, at det var vigtigere at hjælpe fattige, sorte børn i Afrika, men kunne ikke helt overskue konsekvenserne.
~ 5-årig om mørke mennesker


"Nej Oliver! Det hedder en "person af afrikansk afstamning", okay lille skat?"

~ Mor om politisk korrekthed


"Nu er jeg altså både født og opvokset i Århus, frue."

~ Afro-Dansker om ovenstående citat


"Det er dog fantastisk så godt dansk De taler"

~ Moderen som prøver at være politisk korrekt


Politisk korrekthed er, når man udelukkende udtrykker den mening, som er opportun i den pågældende sammenhæng. Den politiske korrekte mening eller handling kan komme fra en gruppe, som for eksempel en forening, et område, som et land, eller en tredje form for fælles enhed.
Politisk korrekthed blev opfundet af John Lennon i sangen "Revolution" (1968), da han påpegede, at visse folk selv burde skabe deres eget liv, i stedet for at bruge gode, trygge klichéer, som fx at gå rundt med billeder af Formand Mao og kalde sig revolutionære[1].

Mette Frederiksen[2] har siden udvidet og forfinet dette begreb og kombineret det med vores altid sorte samvittighed.

Hvem må man gøre grin med?Rediger

Følgende individer og grupper må gerne gøres til grin eller lægges for had:Rediger

Følgende undertrykte individer og grupper må der absolut ikke gøres grin medRediger

Eksempler på politisk korrekthed i Danmark

Jeg vil ikke træde i karakter"-dialogen

"Hun blev dræbt med tre skud i hovedet"
"Jamen, det var da godt nok slemt"
"Ja, og så var hun endda sort"
"Nej, uha da"
"Jo, hun sad i sin kørestol udenfor en lesbisk bar"
"Årh, den stakkels kvinde, hvad havde hun da gjort?"
"Hun var bare ved at tage sig en smøg"
"Jamen, så fik hun da også bare, hvad hun havde fortjent, den lede kælling!"
Som det ses af dette eksempel, skal man i Danmark for det meste være for kvinder, sorte, lesbiske og handicappede
 
Den politiske slikbutik i Danmark. Her illustreret med et norsk ishus, for ikke at støde nogen
Hvem bestemmer?

Politisk korrekthed kan i visse tilfælde nærme sig en form for censur. Tænk lige over hvem, der bestemmer hvad der er politisk korrekt.

 • Lucky Luke har fået erstattet cigaretten i mundvigen med et halmstrå.
 • Facebook fjerner billeder med for meget bart bryst.
 • DR begynder igen at sende skihop fra Garmisch-Partenkirchen nytårsdag.
 • Forsvarsministeriet har skiftet navn til Kærlighedsministeriet.
 • Flere ministre har fået cykelstativer bag på limousinen, så de kan ankomme til Slotsholmen cyklende på en Christianiabike.

Jobnavne skifter, da nogen mener de er nedværdigende, hvorefter det nye navn efter nogen tid igen ændres af samme grund.

 • Hvad er der i vejen med "skraldemand". Er sanitetsingeniør bedre?
 • Eller skal en tigger hedde "selvstændig ansøger af private midler"?
 • Og i dag fyrer arbejdspladserne ikke længere folk. De nedbemander.

Hvordan opstår politisk korrekthed?Rediger

Det er et ekstremt let spørgsmål at svare på.
Med den viden vi har om eftertiden og dens funktion, ved vi, at hvis alt vi gjorde og sagde var politisk ukorrekt, ville vi ikke have nogen fremtid. Derfor udvikler vi en fornemmelse for, hvad vi skal sige og gøre, så HA-rockerne ikke står og vækker os en dag og afpresser os for et to-cifret millionbeløb.[3]

Men at være politisk korrekt behøver ikke nødvendigvis at have noget at gøre med at sige/gøre noget korrekt, og det paradoksale er, at den fremtid, vi ønsker os, kun går i opfyldelse, hvis vi engang imellem viser tegn på nosser (M/K), dvs. gør eller siger noget, som øger omgivelsernes respekt for os som individer (men altså også kun en gang imellem).[4]

Den politiske korrekthed opstår altså, når vi er bange for at træde i karakter. Vi vil i stedet gøre alt for ikke at træde i karakter[5]

Det kommer som oftest til udtryk at man ligesom SF i mange år (Anne Baastrup, Margrethe Auken[6]...eller hvem det nu var) ønskede at hengive sig til nogle politiske klichéer, som folk aldrig ville kunne være direkte uenige med dem i. Hvad SF i 90'erne angår, mindede det mest om et supermarked, der kun solgte slik og pornovideoer.

Den politiske slikbutik i DanmarkRediger

 • Sympati for alle minoritetsgrupper (dyr inkl.), som ikke er kriminelle ...
 • Fedtprocenten ned på udvalgte ostetyper
 • Bevarelse af faldefærdige moskeer
 • Kvinder og mænd skal have lige ret til offentlige toiletter
 • De bløde trafikanter skal have udleveret gratis skyllemiddel, hvis de bliver overmandet af en vandpyt
 • Alvorligt syge mennesker skal have en uddannelse, så de tager færre piller[7]
 • Vi skal hjælpe de dårligst stillede (hvis du for eksempel kun har din folkepension, kan du få alle mulige ekstratilskud. Har du en privatpension ved siden af, der giver 100 kr. om måneden, er der lukket for al ekstrahjælp).
  Ja, de skulle fand'me gale'me ikke begynde at kalde mig for vejbelægningskonsulent. Jeg er arbejDer med stort D, og desuden render konsulenter rundt i Armani-jakkesæt, kører rundt i Touareg'er og sætter sig ned på toilettet hver gang de skal tisse, fordi de skal tjekke efter om dilleren er der endnu.  
Asfaltarbejderen Kaj, som jo aldrig har været politisk korrekt på noget tidspunkt


Politisk Brug af Politisk KorrekthedRediger

Sommetider trækkes et kort i en debat der er så politisk korrekt, at ingen i verden har ret til at modsige det. F.eks.

 • Hvad med ældrechecken?
 • Det er ikke godt for homoseksuelles rettigheder.
 • Danmark kan miste arbejdspladser!
 • Det er godt for integrationen.
 • Det er skidt for integrationen.

Hvis en person først én gang har udviklet en politisk korrekt tankegang, kan - og vil - den blive benyttet i enhver tænkelig situation, og i særdeleshed hvis man ingen argumenter har i en saglig diskussion. F.eks. en debat om det juridisk forsvarlige i at putte 15-årige i fængsel:

 • 1)Som 15-årig ved man godt at det er forkert at voldtage ældre kvinder.
 • 2)Han havde en svær barndom!
 • 1)Du anerkender altså at han er voksen - så må han da kunne straffes?
 • 2)Faderen drak, og moderen var der ikke følelsesmæssigt!
 • 1)I henhold til dansk lovgivning, er det altså forbudt at voldtage... Og han opfylder kravet om den Kriminelle Lavalder såvel som de psykologiske undersøgelser der går forud for en fængsling af folk under 18 år. Ydermere blev voldtægten filmet fra 14 forskellige vinkler, hans sædprøve blev fundet overalt på kvinden, 100 øjenvidner så det udført mod kvindens vilje og han meldte sig selv. Det må da være forsvarligt at fængsle ham?
 • 2)...Jeg føler at det er forkert.

Som det fremgår af ovenstående debat, vil "argumentet" 'jeg føler' til hver en tid overtrumfe ethvert sagligt og objektivt argument, da et menneskes følelser altid veje tungere i debatter end egentlige udtalelser.


DiskursRediger

"Diskurs" er et snobbeord for, hvilke ord, vendinger, og meninger, der er mest opportunt at udtrykke i øjeblikket. Diskursen skifter i tiderne, og falder helt tilfældigt altid sammen med den politiske korrekthed, som skifter sammen med tøjmoden. Når det fx er moderne at gå i blåt tøj, taler poliske korrekte rosende om blåt, og når det er politisk korrekt at gå sort-stribet orange tøj med hvide blomster og turkise stjerner, taler alle nedladende om Prins Henrik (men det er dog et tilfælde, for alle taler til alle tider nedladende om ham). Det er på samme måde med politik. Hvad der er moderne det ene øjeblik, er umoderne det næste. Her er et kort overblik over, hvilke folketingspartier man har skullet være enig med for at tale den bedste diskurs (dvs. at være politisk korrekt) i de seneste årtier:

 • 1970'erne: Dansk Kommunistisk Parti
 • 1980'erne: Konservativt Folkeparti
 • 1990'erne: Socialdemokratiet
 • 2000'erne: Dele af Venstre, nærmere betegnet ANDERS FOGH! SIEG HEIL-partiet.
 • 2010'erne: Hvad-fanden-jeg-har-sgu-drukket-for-meget-på-Skanderborg-Festival-men-Kristian-Tulle-kan-tale-på-et-sprog-der-lyder-sådan-lidt-småborgerligt-korrekt-så-RESPÆÆÆKT-til-ham-og-forresten-også-til-Joakim-Bollesen-partiet.


Det er svært at læreRediger

Hvornår skal du passe på med hvad/hvem du omtaler negativt? Da rygerne var i flertal, var det ikke god tone at genere dem og de var ofte ligeglade med dine indvendinger. Men nu er de kommet i mindretal, så nu kan vi heldigvis give dem skylden for alt, lige fra CO2 til finanskrise og overfyldte hospitaler.

Men andre gange er det netop mindretal, som du ikke må være negativ over for. Så der er ikke meget andet at gøre end at følge med i TV, aviser, på internettet og hos frisøren. Vi kan dog alligevel give nogle enkelte, ikke ufejlbarlige retningslinier:

 • Hvis en sygdom har et fint navn, må du ikke: bulimi, fibromyalgi etc. (nej, fy!) - Fed (ja da da).
 • Hvis det er noget med gamle mennesker og måske noget med tis og lort, må du godt, så her er der masser at vælge imellem: inkontinens, demens, impotens, åreknuder, hårtab, psoriasis og alle former for psykiske sygdomme er ok.
 • Hvis det er noget med børn, må du ikke.

Hvad kan du gøre?Rediger

... når du skal være politisk korrektRediger

 • Køb altid økologiske varer fra Fair Trade
 • Sortér dit affald
 • Brug ikke varer, der er testet på dyr, medmindre det er kakerlakker eller fluer
 • Slå kun folk, der er større end dig selv
 • Vask hænder hver gang du har rørt ved noget, men kun i koldt vand, og brug for Guds skyld så lidt som muligt
 • Cykl til arbejdet, uanset hvor langt du har og hvordan vejret er, men køb alligevel et pendlerkort for at støtte den offentlige trafik, som især er god, hvis man bor i det indre København.

... når du undtagelsesvist gerne vil træde i karakterRediger

 
Begge disse mænd opførte sig meget ukorrekte, men begge blev de folkehelte. I øvrigt ser den passive mand med fuldskæg ud, som om han ved, hvad der skal foregå og er derfor præget af en vis sindsro.
 • Spark rollatoren væk under en pensionist samtidig med at du får et blowjob af en underbetalt kassedame i Lidl
 • Kør i amerikanerbil (max. 4km pr. liter)
 • Kast en sko efter én eller anden meget kendt person, så du bliver ophøjet til muslimsk helt
 • Begynd på aftenskole (Det er der ikke så mange der gør mere)
 • Besøg din mor
 • Sig: "en flok feje sjakaler sparkede til en mand, der lå ned" i stedet for "de unge mennesker valgte at fortsætte afstraffelsen, selv om offeret[8] havde mistet bevidstheden"
 • Skriv en ordenlig, politisk ukorrekt artikel på Spademanns. Så kan Google også se dig.

(...Bevis siger du ... behøver du virkelig bevis for det)
Der er jo

Det politisk korrekte ord, for det alle andre udfører, se:Rediger

Mikroaggressioner

De politisk korrekte fodnoterRediger

 1. Sætningen "You can count me out" blev dog senere ændret til "You can count me in". Så var han banket på plads. Men Lennon havde jo også fået øretæver ved tidligere at sammenligne Beatles' popularitet med Jesus'
 2. Ypperstepræstinde for Den Evige Sandheds Flamme (Østerbro Chapter)
 3. Der er stadig ikke nogen sammenhæng mellem eftertiden og fremtiden. Det er det som på moderne dansk kaldes strategisk tænkning med formålet: at redde vores egen røv
 4. Det er kun Birthe Rønn Hornbech som ikke behøver at sige noget. Et eller andet sted har hun altid været politisk korrekt, så det var på tide at komme ud af skabet.
 5. Jvfr. det uofficielle motto på Spademanns: "Hvis du stikker næsen frem, får du hug - hvis du ikke stikker næsen frem, får du også hug"
 6. Som dog kan være så overpolitisk korrekt at der trods alt ikke er nogen, der tager det alvorligt. Eller er det mon præstedelen, der træder igennem?
 7. Da dette blev skrevet havde man lige forsket sig frem til, at folk med højere uddannelse brugte færre penge på apoteket end folk uden uddannelse.
 8. Og hvem er egentlig offeret her? Svarene varierer fra det ene politiske ståsted til det andet.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.