Pasta er en fælles betegnelse for en slags føde fremstillet af mel og evt. lidt vand, æg eller lignende.

http://192.168.1.41:4444


http://192.168.1.41:1589/


HistorieRediger

Pastaen blev opfundet i Kina af en husmor, der havde glemt at komme surdej i brøddejen, som så ikke ville hæve. Kinesiske husmødre kan godt være dovne, og denne husmor var heller ingen undtagelse, så hun negligerede brøddejen i mange dage. Brøddejen tørrede bare ind. Det hændte så at husmoren blev røvet og ikke engang havde til salt til et æg. Men så kom hun i tanker om brøddejen, som hun havde glemt alt om, da den jo ikke gad hæve. Hun kunne se at dejen var helt indtørret, og så fik hun ideen om at kogning måske kunne blødgøre dejen, så den blev spiselig. Det var en god ide og pastaen blev til en kinesisk kulinarisk specialitet.

AnvendelseRediger

 
Pasta kan bruges som pindespil eller til fisk (giv mig alle dine spagettier).

Fattige over hele verden lever af pasta. Her i Danmark har vi et SU-cirkulære, der kræver at fattige studerende lever af pasta, ellers består de ikke deres eksaminer. Studerende med rige forældre, som ikke modtager SU, har lov til at supplere retten med makrelguf om lørdagen.

UdviklingRediger

Hvis man ikke passer på kan gammel kogt pasta godt blive særdeles levende, da den er næring for både mikrober, bakterier og vira. Så skal man tilkalde skadedyrsbekæmpelsen, og det kan godt blive en dyr affære, da de tager mange stoffer mens de bekæmper pastamikroberne.

Indtagelse af pastaRediger

Pasta kan man spise med ske eller gaffel eller fingrene. Den pastatype, der hedder spaghetti, kan godt være tricky og bør spises med ske, kniv, gaffel, høreværn og hagesmæk.

Pasta som afrodiasikumRediger

Vikingerne spiste pasta for at få energi til at fange og bolle nisser og trolde, siges det, og vikingerne har derved udryddet både trolde og nisser på grund af deres seksuelle drifter.

Pasta-forbudRediger

Eftersom både trolde og nisser er helt udryddet, som følge af vikingernes liderlighed, overvejer man at forbyde pasta helt. Det er dog et problem at de studerende så vil dø af sult. Dette problem har man indtil videre ingen løsning på, men når løsningen er fundet bliver pasta forbudt.

TyperRediger

Korte typer:

  • Skruer
  • Søm

Lange typer:

  • Spagetti
  • Tandpasta