Et sted mange gerne vil have deres pølse...
30px-Cquote1 svg.png Pølser har altid fascineret mig. Man kan vel nærmest sige der er noget mytologisk ved at dræbe et dyr, og efterfølgende håne det ved at stikke det op i dens egen tarm. 30px-Cquote2 svg.png
Ole Thestrup


En pølse er en dansk delikatesse, der forhandles ved pølsevogne og skinkekuttere af de såkaldte pølsemænd og skinkekutter-bestyrere. Omboo Hankvalds livret er i øvrigt pølse, hvorfor pølsen er med i hans kulturkanon.

Den danske pølse (Saucissus Scandinavicus) nedstammer fra en af Tysklands mange egnspølser (Slægten Würstidae) og er sammen med disse, og svinekødsprodukter i al almindelighed, en hjørnesten i nordeuropæisk cuisine. Svinekødets glæder har gennem tiderne inspireret mange, men har dog også affødt smædende vers om den flæskede spise.

Eksempelvis har de pølseglade tyskere følgende at sige om deres yndlingsspise:

30px-Cquote1 svg.png Pølsen er i sandhed en guddommelig spise, for kun Gud, Gandalf og Grundtvig ved hvad der er i den! 30px-Cquote2 svg.png
Pølseglad tysker om pølse


Se ogsåRediger


  Vil du have en pølse?  
De fleste anonyme IP-adresser om Spademanns Leksikon


Pølser i pølseendenRediger

<references>


PølsehumørRediger

Et pølsehumør kan opstå når som helst i en persons dagligdag. Oftest forekommer det i pressede situationer hvor man egentlig burde få ordnet ens pligter, men i stedet ender med at gå i pølsehumøret. Unge i dag bruger ofte slangudtrykket "Der løber langelændere ud af mig", hvilket er en god måde at beskrive følelsen af at være i pølsehumøret, da man ikke er i stand til at fokusere, men i stedet bare giver pølserne plads til at begå sig som de har lyst til. Man kan også sige til en kammerat "jeg laver pølser med dig", her drejer man udtrykket og man siger egentlig bare at man laver sjov med en. Pølsehumøret blev først et fænomen en gang i 60'erne hvor man endelig havde tid til at bare at give pølserne plads.

  1. Milena Penkowa et al. 2007