Den mandlige pædagog er en truet art, så han ved godt, at han kan tage sig nogle friheder (så længe det ikke er med børnene!),[1] for hans ansættelse som maskulin rollemodel for de små drenge er uvurderlig, og det ved han også godt; så han går over bag redskabsskuret og ryger sig en joint i middagspausen

"Nå, unger. Velkommen til denne her udendørssituation, hvor vi tager os lidt kvalitetstid, ikke. Hvad skal vi så bevidstgøre os omkring i dag? Ja, Niklas? Hvad en "pædagog" er for noget?"

~ Pædagog om dagens spørgsmål


En pædagog altså, det er jo ligesom en eller anden, der et eller andet sted tager sig af de basale børnesituationer, ikke?

Altså, hvordan kan man forklare det, så vi allesammen på en eller anden måde kan sætte os i pædagogens sted og ligesom få en aha-oplevelse af en indre forståelse?

Er det mon noget vi kan bevidstgøre os omkring, på en eller anden måde?

Okay, hør så, kære venner: En pædagog passer børn, ikke?

Er vi allesammen med så langt? Ikke? Hør, vi tager da en lille sang om det:


Vi voksne kan osse være 'gogger,
Og strikke lange, lange lange sokker[2]
Der er så mange vi skal passe på,[3]
Vi har jo jer, som vi skal passe på

[klik på sangen for at skrue lyden op]

Altså, mor og far, ikke, de tager ligesom på arbejde, så de kan realisere deres materialistiske ønsker, ikke. De gør det ikke med vilje, de er bare ikke bevidste om deres jobsituation og de onde udbytteres misbrug af deres kræfter, vel? Såååh, nu må du ikke græde, Emma, de kommer da hjem igen i aften, ikke. Men når far og mor ikke kan passe jer unge mennesker og heller ikke rigtig har tid til at bevidstgøre jer om det kapitalistisk-imperialistiske samfund I er født i, ikke, så er vi nogen der hjælper dér, ikke?

Nu, for eksempel, har vi denne her samtalesituation, hvor vi ligesom gør os klart hvad vore roller er, ikke? Hvor vi ligesom i fællesskab taler ud om tingene og trænger til bunds i samfundets opbygning og problematikker, ikke?

Nå, nu kalder Leif, så er maden klar. Kom unger, så går vi lige ind til vores spisesituation. Tak fordi I ville være med til at dele denne kvalitetstid med mig.

Inde kontoret i enhver større børnepasningsorganisation sidder en midaldrende kvinde.[4] Hun er Lederen og tager dagligt imod pædagogernes sygemeldinger, mens hun lægger vagtskemaer, baseret på de kvindelige pædagogers horoskop menstruationscyklus


"Hvad siger du, Victoria? Har du haft et lille uheld i trusserne?[5] Så finder jeg lige en af de kvindelige pædagoger, ikke. De er meget mere bevidste omkring hvordan man klarer en lortesituation"

~ Pædagog om Victoria's secret


Pædagogiske petitesserRediger

<references>

  1. Det gode ved dén situation er, at han aldrig skal skifte bleer
  2. det er det samme som strømper, men det rimer bedre på "gogger", ikke?
  3. ja, osse dig
  4. Kvinden på billedet, Else Pollesen, er 47
  5. Din klamme unge!