One Direction

Talentløshed manifesteret i en pengemaskine: One Direction.
Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om One Direction.

Det såkaldte band One Erection "One Direction" (eller "1 D") er et engelsk boyband dannet i 2011 og som dermed følger i en efterhånden endeløs række af simple, umusikalske og talentløse unge, der på det groveste bliver udnyttet af udspekulerede bagmænd.
Samtidig er de dermed nogle af de næste på turné på den berømte All outta money tour.

BaggrundRediger

Det såkaldte band "One Direction" blev opfundet og samlet i anledning af den 244. polske udgave af X-faktor[1]. Hver især var drengene langt for talentløse til at gå videre, og var sådan set ikke i nærheden af at komme med i selve hovedturneringen. Alene det forhold, at drengenes individuelle talent dermed er fuldstændig på linje med Mormor Grethes, bør vel få en klokke til at ringe?

Tilfældigvis var der dog en ledig plads i kategorien "Bedste boyband udelukkende for drenge uden selvstændigt talent, men med fedtet hår, og som skal have én med som ligner en ballademager, men alligevel inderst inde er meget følsom". Derfor - og udelukkende derfor - fandt Simon Cowell på at splejse de fem fyre sammen i et band, der endte på 3. pladsen i årsudgaven af det talentforladte "talentprogram", og dermed kom til at indgå en håbløs kontrakt med en udspekuleret bagmand, uden at have den mindste chance for nogen sinde at blive til noget.

Konceptet med X-faktor og lignende "talentshows" er jo netop, at nogle fortabte sjæle skal ydmyge sig selv på nationalt tv, og i sidste ende er det enten den mindst talentløse, eller den (eller de) personer som bedst kan formes til at skabe profit til bagmanden, som "tilfældigvis" går hen og vinder.
Aftenen efter er de totalt glemt, men tilsyneladende har det såkaldte band "One Direction" totalt misforstået dette koncept, og spøger derfor alligevel i nogle få og tilsyneladende afsporede teenageres hjerner.

Men det er alt sammen ok! Som altid drejer det sig sig om profit[2], og når Simon Cowell har skummet fløden for sine royalties på selve konceptet - så driver han da selvfølgelig også gerne den sidste krone ud, ved at lade tåberne taberne drengene indspille en plade, hvor Simon selvfølgelig skal have sine beskedne 99,8%[3]

Lyder det bekendt?Rediger

Det såkaldte band "One Direction" er blot en mange, der er skåret over samme koncept. Simon Cowell gik i sin tid glip af at "opfinde" både Spice Girls og Take That. Så skulle det hævnes med en sand vendetta rettet mod en stak forsvarsløse teenage-pigers børneopsparing. De har jo penge nok, og alt sammen skæpper oven i Simons øvrige multi-million formue.

Drengebands er bygget op efter en særlig skabelon, hvor der skal være følgende medlemmer:

 • "Den følsomme".
 • "Den frække".
 • "Den drengede".
 • "Den lækre".
 • "Den tavse/mystiske".

Der er tale om et gennemprøvet koncept, over hvilket at bands som "Boyzone", "Take That", "New Kids On The Block", "Backstreet Boys" og sikkert hundredvis af andre er skabt. Med svært varierende succes.

For-mænd drengeRediger

Det såkaldte band "One Direction" består af medlemmerne Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles, Zayn Malik og Louis Tomlinson. Hvem der er hvem, og hvad deres særlige rolle eller "talent" er, er til dato fuldstændig uforståeligt for nogen med en IQ over 85 og en alder over 10.
Det er da muligt at nogle af dem kan gøre en teenagepige sexuelt opstemt og samtidig grænseløst ulykkeligt frustreret, men dette forhold må nok i vidt omfang tilskrives dygtig markedsføring, snarere end at det kan relateres til drengenes faktiske talent.

BagmændRediger

 
Hear no evil! Bare du betaler er alt godt!

Bagmanden bag det såkaldte band "One Direction" er den engelske multi-millionær[4] Simon Cowell, der har gjort en vis dyd ud af at vride det sidste Pund ud af sit patenterede tv-koncept få unge og håbefulde "stjerner" promoveret og gjort kendte.
Simon har en vis sans for kvalitet, så derfor kan både være fast dommer i - ejer af - og promovator for: X-Faktor[5], og som følge deraf har Simon Cowell tjent en nærmest eksorbitant mængde af penge.

Men mange penge er ikke nok for Simon! Det såkaldte band "One Direction" skal til enhver tid bidrage til at Simon får bare lidt flere penge, og da ingen indtægt er skabt for en, uden en udgift for en anden, så er ligningen altså: Du betaler!

"Det kan godt være at du synger som en ged, men hvis du vil knalde, er jeg klar!"

~ Simon Cowell om grundstenen i sin forretningsmodel.FansRediger

Det såkaldte band "One Direction" har fået et antal såkaldte "fans". På Twitter ville de hedde "Followers"; var det på Justin Biebers hold ville de hedde "Beliebers". Her kalder de sølle, uset ubegavede, svært udnyttede, uhyrligt naive, ufatteligt tåbelige, ubegrænset latterlige og meningsløst tåkrummende trofaste fans sig for "Directioners".
Hør her latterhatte:

 • Det er fint at I tror på noget.
 • Det er ok at I tror, at det I tror på, er i orden.
 • Det er acceptabelt at I syntes at I vil blande andre ind i jeres vrangforestillinger.
 • Det er ikke så slemt, at I giver alle jeres penge til den skumleste bagmand.

Men det er fandme ikke i orden, at I lovpriser noget så overflødigt, og at I oven i det tror, at andre vil tro bedre om jeres sygelige vrangforestillinger, ved at I kalder jer for "Directioners". Det er jo sygt!

Hvor peger "One Direction" hen?Rediger

 
Gæt hvad vej pilen peger for det såkaldte band "One Direction".

Det såkaldte band "One Direction" har en plan. De skal gøre noget, og det kan kun gå én vej! Selv er de overbeviste om, at det skal gå "opad" eller "fremad" gerne i en glidende bevægelse, og aller helst eksponentielt. "Eksponentielt" er bare et lidt svært ord for nogle unge og talentløse drenge fra Irland[6], og lige så lidt talent som de har, lige så dårlige kontrakter har de.
Lige så dårlige kontrakter som de har, lige så lidt formår de at forvalte deres (i øvrigt manglende) talent. Og lige så dårligt som de forvalter det-de-ikke-har - lige så groft bliver de udnyttet.

Pilen peger nedad[7] - ikke fremad. Erkend det!

Hvorfor skal vi andre belastes med noget så meningsløst?Rediger

Det er bare uforklarligt! Der har været et utal af lignende bands inden dem, og der kommer endnu et utal siden. Drenge forvandler sig til mænd, og må på et tidspunkt tage kampen om højttalerens placering i rummet.
Men engang om mange år, hvor det såkaldte band "One Direction" for længst er startet på deres 7. udgave af "All outta money tour", der vil en dum gås stadig mindes sine sange med det såkaldte band "One Direction", og dermed tvinge "boet efter dumhedens triumf" til at beholde pladerne med "1 D".

Manden mister sine højttalere og sin værdighed. Kvinden som hører det såkaldte band "One Direction" har tabt sin værdighed for evigt allerede som teenager[8]. Tilbage er der intet godt!

Hvorfor skal vi andre belastes med noget så meningsløst?

NoterRediger

 1. Den hvor "Jules" og "Mandy" blev smidt ud i 2. runde.
 2. Eller som "Meya" ville have sunget: "It's all about the dum-da-dum-da-de-dam".
 3. Resten går til markedsføring, foretaget af et firma som Simon Cowell naturligvis er ejer af.
 4. Og utroligt usympatiske.
 5. Eller "Britans got talent" eller "America got talent" eller "Talent 20xx" (På Danmarks Radio).
 6. Eller what ever!?
 7. Hvilket er den helt forkerte vej
 8. Hvis de selvfølgelig overhovedet har haft nogen værdighed