New Zealand

I store dele af New Zealand bor man i huler og har store fødder

New Zealand er en tidligere dansk ø-stat, der ligger i det sydlige Stillehav. Landet består af to øer; Nord- og Sydøen. På koordinaterne 54° 28′ 39″ S, 9° 29′ 12″ W ligger byen Danevirke, som er grundlagt af vikingerne, da de opdagede Nordøen i 900-tallet efter en fejlslagen fisketurØresund. Ved hjælp af deres medbragte gps opdagede vikingerne, at de var præcis på den modsatte side af Dannevirke i Sønderjylland,[1] så de kaldte stedet for Danevirke med ét "n", så man kunne kende forskel.
New Zealand, som i øvrigt er opkaldt efter Sjælland (på engelsk: Zealand), var under dansk overherredømme indtil 1967, da vi byttede med amerikanerne[2] og fik Grønland i stedet.
Efter at vikingerne var sejlet hjem igen, kom nogle indfødte maorier fra Australien til og så, at den lokale vulkan var i udbrud og spyede en masse hvid røg. Derfor kaldte de stedet Aotearoa, hvilket på maori betyder Den lange hvide røgskys land. Onsdagen efter rejste de hjem igen, da de var bange for de lokale kiwier.

Facts om New ZealandRediger

 
Herover ser du Spademanns autoriserede satellit- og ti-turs turistklippekort over New Zealand med øer. Klip det ud og tag det med. Så kan du bedre finde vej, næste gang du rejser til New Zealand


*Fra spidsen af Nordøen til spidsen af Sydøen er der 16.003 km[3]


Antipodiske fodnoterRediger

<references>

  1. Ligger på koordinaterne 54° 28′ 39″ N, 9° 29′ 12″ E
  2. Som ville etablere et brohoved før invasionen af Sydpolen
  3. det samme som afstanden til månens ækvator
  4. Det betyder at kiwierne går på hovedet
  5. et meget eksotisk sted, fyldt med tatoverede maorier på +200 kg