Alt det der du kan købe på Apoteket, som kan sluges, smøres eller indåndes. Resten er der bare for at få dig ind i forretningen.

Medicins oprindelseRediger

 
Her ses den tube kvaksalve, som Hippokrates kurerede diarré med i oldtiden, hvorved placebo-effekten blev opfundet.

Engang tilbage i oldtiden, helt præcist i år 460 til år 370, før Kristi fødsel, på øen Kos i Middelhavet, levede Hippokrates. Han var en mand, som synes det var træls at hans venner og familiemedlemmer blev syge og døde, så han opfandt simpelthen en kur mod diarré, bestående af te,´tynd havresuppe og kvaksalve, og så blev vennerne straks raske i stedet for at dø af diarré.

Da folk fandt ud af at Hippokrates kunne nogen tricks med sygdomme, måtte han love, at han ville hjælpe dem med at blive raske, hvis de blev syge. Siden da har alle læger aflagt lægeløftet. Det er altså Hippokrates skyld at lægerne skal aflægge lægeløftet, inden de får lov til at udskrive medicin på recept.

Siden da har man udviklet mange flere effektive kure mod alt muligt. På et langt senere tidspunkt i historien fandt man også ud af at timian, bøsse-krydderiet, var effektivt mod psykiske sygdomme så som mani og bestemmerøvs-syndromet, såfremt timian blev indgivet gennem anus ved hjælp af lavement. Den slags behandling kan kurere enhver manisk person, hvor behandlingen kun er effektiv på hveranden bestemmerøv.

FaktaRediger

  • Medicin må kun ordineres af læger eller den lokale pillefyr, hvis det kræver en recept.
  • Når du tager medicin må du godt køre bil samtidigt. Det gælder dog ikke øjendråber og stikpiller.

[[Video:Jeg er så glad i dag|center|thumb|400px|Propagandavideo fra Red Barnet, som sætter fokus på vigtigheden i at huske sin medicin]]

Se ogsåRediger