Mange er et begreb, der kan bruges i mange sammenhænge. I virkeligheden kan du nok komme i tanker om mange ting, hvor mange som begreb - eller ligefrem som mange begreber - anvendes til mange gøremål. Det passer også vældig fint, da ordet "mange" jo har så mange betydninger.

Her skal vi redegøre for nogle få af de mange betydninger.

Mange i debatanalogi (for begyndere)Rediger

Mange er det fænomen, der opstår på et givent tidspunkt i en given debat. Mange er en del af "Diskussionens sandhedskartel", og bliver således (blandt andet) brugt til at overbevise dig, om at du tager fejl.

  Mange andre havde nok gjort rent - men ikke dig!  
En af mange kærester.


Der findes et antal metoder til at få ret på. Anvendelsen af fakta er blot en, en anden er at henvise til, at moddebattøren er i mindretal. "Flere", "Mange" og "flertallet" er således gradueringer af denne argumentbank, der i virkeligheden omfatter en hel palette af mulige argumentberigelser.

I denne bog, kan du finde alverdens råd til at få ret, og som en del heraf, kan du få mange råd til at anvende begrebet "mange".

Lidt som i Sten-saks-papir, så slår "Mange" begrebet "Enkelte" eller "Få", og bliver selv slået af "Flertallet" og "Alle". De to sidstnævnte slås af "Enkelte" eller "Få", hvis de "Enkelte" eller "Få" er lig med Helle Thorning-Schmidt, eller ligefrem Chuck Norris. Indrømmet! Det er et kompliceret spil, men gradvis vil du nok lære det.

Mange i pengeanalogierRediger

Ok - du har hørt det før. "Mange" bruges også om penge, og al den tid du har været barn, har du dagligt fået at vide, at noget koster "mange penge". På et senere tidspunkt i dit liv, anskaffer du dig måske ligefrem en bil, og så koster benzinen pludselig mange penge. Det skyldes så selvfølgelig enigheden blandt selskaberne eller Finanskrisen, som også bærer ansvaret for, at så mange andre ting koster mange penge.

Mange i mængdeanalogierRediger

Mange er selvfølgelig grundlæggende en udefineret mængdebetegnelse. Hvorfor pokker man ikke har valgt at konkretisere mængden med et antal, henstår ofte i det uvisse.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.