Malmø

(Omdirigeret fra Malmö)
Malmø - en by i Sverige. Nej, Danmark. Nej den var god nok: en by i Sverige.
Græsset er faktisk ikke meget grønnere her på den anden side.
Ham den hjemløse sover åbenbart stadig. På 4. døgn.
Malmø's svar på rundetårn.

"Malmö, står der... Hmm... Jeg tror sgu vi har misset en afkørsel et eller andet sted"

~ Jyde, på vej til Københavns Lufthavn


Malmöø (svensk: Malmö, dansk:Malmø, gammeldansk: Malmhauge, korrekt stavet: Malmø) er et tidligere dansk beboelseskvarter i det nuværende Sverige. Det er således stedet du havner, når du forlader den legendariske Øresundsbro.

HistorieRediger

I tidernes morgen var Malmø naturligvis en dansk! hansestad. Den blev opført under ledelse af Sigurd Barrett i tolvhundredeogwhatsoever på en sensommeraften. Den her pivunge Sigurd Barrett var kongelig hofnar på det kongelige teater i København, hvilket bragte ham over sundet - for det kongelige teater i København ønskede at ekspandere deres interessefelt mod øst, da de håbede på, at i sidste ende kunne komme ind på det yderst eftertragtede finske teatermarked.

Med en osteklokke om halsen drog Sigurd Barret ellers afsted mod den anden side af sundet. Uheldigvis havde ingen fortalt ham, at man ikke kunne gå tørskoet til den anden side[1]. Derfor blev stakkels Sigurd ganske våd, og han søgte da også straks tilflugt i en nærliggende lade, så snart han var kommet over på den anden side.

Her stødte han tilfældigvis ind i en smuk svensk dansk lyshåret som af sit gode hjerte tilbød den rystende Sigurd tørt tøj og dejligt halm at ligge på. Herefter knaldede Sigurd Barret og den unge lyshårede mø så meget, at der kom ild ud af røven på bondemandens ko, som lige var med på en kigger. På under 5 minutter var laden brændt ned, og Sigurd og den unge pige[2] havde ikke noget sted at tilbringe natten.

Men Sigurd var ikke helt dum. For han tænkte, at der jo nok var rigtig mange mennesker som fremover også ville valfarte til dette sted[3] og slå sig ned for en stund. Derfor valgte Sigurd at hejse en by, således at de fremtidige mænd kunne få et sted at overnatte, når de nu engang gik på damejagt en sensommeraften, på den anden side af sundet.

SportRediger

Udover et middelmådigt fodboldhold, som ikke når FC Barcelona til sokkehøjde, er håndbolden den mest kendte sport i Malmø. Den fik sit helt store gennembrud i januar 2011 hvor det danske håndboldlandshold indtog Swedbank Arena i Malmø under verdensmesterskaberne. Aldrig før, har så mange folk valfartet til Malmø for at se en sportsbegivenhed, som tilmed blev sendt til samtlige 6 lande, som spillede i netop den omtalte hal. Efter VM, er hallen - og sporten i Malmø - på randen af konkurs. Igen.

Det er Malmø desuden kendt for:Rediger

  • Stedet, der tit forveksles med at være en ø.
  • Der hvor du kan skifte, hvis du er kørt for langt i Öresundståget.
  • En masse drab. Og narko.
  • Billige dagligvarer og billige damer.

Se også (hvis nogen gider skrive om det)Rediger


Det med småtRediger

<references> us:Sweden

  1. Altså, dengang i 12hundredeetellerandet, kunne man ikke
  2. ja, og faktisk også bondemanden, men han var sgu så gammel alligevel, så ham tænkte ingen på
  3. eftersom der jo tilsyneladende var liderlige lyshårede piger