Moon.gif

"Et ret trist sted, faktisk. Selv Yatzy tager længere tid deroppe. Men jeg vil nu godt ha' konen med næste gang"

~ Neil Armstrong
På grund af den lave graviditet (der er ingen børn på månen) er der udviklet specielle sokker med tungsten for at sikre at fødderne ikke letter.

Månen er den næststørste planet i solsystemet, kun overgået af Solen. Bare kig op på himlen efter det næststørste og du har fundet den.

Solens og Månens baner er fastlåst i et 1:2 resonansforhold, hvilket vil sige, at Solen fuldfører én bane om Jorden på samme tid som Månen fuldender to baner. Dette resonansforhold bidrager til at holde både Månen og Solen stabile i deres baner, da de på grund af deres størrelse ellers ville blive slynget ud af solsystemet, til det såkaldte Kuiperbælte.

Mange tror som Neil Armstrong at Månen er lavet af grøn ost, og det er selvfølgelig ikke sandt. Det er bare en grå tingest, der vist er lavet ud af en slags granit eller sådan noget. Lidt kedeligt, men sandheden skal jo frem.

30px-Cquote1 svg.png De første kærester på månen 30px-Cquote2 svg.png
TV-2 om Neil og Aldrin


Månen hænger oppe i himlen, og man har et par gange forsøgt at lande på den. Det er lykkedes på trods af, at det har været svært at finde en egnet landingsbane. Af kendte spisesteder er der kun en enkelt pølsevogn, så hvis du ikke kan lide pølser anbefales det at tage en god madpakke med. Medbring eventuelt selv grøn ost.

DannelsenRediger

 
Bagsiden af månen

Månens skabelse daterer sig tilbage til den formørkede stenalder, hvor rigtig mange hulemænd kastede med sten efter hinanden i ny og næ. Da Jorden stadig var i en tidlig fase var tyngdekraften ikke helt færdigudviklet, og det skete fra tid til anden at noget blev hængende oppe i luften, når det egentlig burde falde ned igen. Derfor var der én eller anden hulemand som fik lyst til at smide en rigtig, rigtig stor sten efter en anden hulemand. Stenen blev bare hængende oppe i luften, og så var Månen dannet. Ingen ved om den falder ned igen, men du må altså huske at holde øje med den, når du går tur! Ellers får du den bare i hovedet.

HistorieRediger

Kineserne landede allerede på månen i 1954, men yderligere rejser blev opgivet, da det viste sig at markedet endnu ikke var modent for kinesiske varer.

Månen har igennem tiderne været udsat for både det ene og det andet. Til Melodi Grand Prix har der været en sang der hed Danse i Måneskin, og den var ikke specielt rar.

I 2004 fandt forskere i Finland ud af, at månen højst sandsynlig var skyld i dinosaurernes uddøen. Månen bevæger sig væk fra jorden med op til flere centimeter om året. Regner man baglæns viser det sig, at for 64 millioner år siden (Omkring tiden for dinosaurernes udslettelse) bevægede månen sig i en omløbsbane 4 meter over jordens overflade, hvilket sandsynligvis var skyld i at dinosaurerne uddøde. I hvert fald de høje af dem.

USA er nu begyndt at kolonisere Månen, da der angiveligt skulle ligge guld i store mængder, lige til at grave op. Det er nu muligt af købe et stykke af Månen, som gave til sin mor eller hamster. Som med alt andet tror USA at de ejer Månen, og kan leje den ud til turister efter behag. Men siden år 2000 er månen blevet invaderet af marsmænd, og de har opstillet slikboder og rastepladser i de mange kratere der er skabt af de oldgamle månekæmpers prutter.

FremtidenRediger

Fremtiden for månen synes noget uvis, da det viser sig at månen har et stort ansvar for den ... altså vis den nu tager på ferie..globale opvarmning, da den skinner på jorden hele natten. Der er derfor planer om at sende en ekspedition op og vende månen så den mørke side peger mod jorden.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.