"Alt med Maade"

~ H.C. Andersen om Mådes fortræffeligheder


{{#display_point:

|centre=55.460171, 8.505821 |zoom=15 |width=350 |type=satellite |controls=type,scale }}

Darth Vader Nyder den landlige idyl i sit midlertidige residens lidt uden for Esbjerg

Måde (Bebyggelse, ejerlav) var en mindre, idyllisk landsby placeret umiddelbart øst for Esbjerg, men er nu overtaget af en magtsyg verdenshersker.

Mådes historieRediger

IdyllenRediger

Oprindeligt var Maade en lille idyllisk landsby, bestående af et par gårde og en række villaer, hvor alt åndede fred og idyl, lærkerne sang og køerne brølede kækt, hvilket skyltes at indbyggerene havde lært sig en ting, som de valgte at kalde Mådehold, opkaldt efter landsbyen.
Mådeholdet gik i alt sin enkelthed ud på at begrænse sig, hvilket blandt andet betød at de ikke drak alle øllerne inden de skulle i byen (og således altid havde til dagen efter). De brændte heller ikke alle de lokale skoler af, hvilket betød at de rent faktisk fik undervisning og blev store og kloge og kunne sprede deres viden om mådeholdet ud over hele landet. De stak heller ikke en kniv i alle de mødte, hvorfor der rent faktisk fandtes nogen, der kunne høre på dem og forstå deres budskab.

TilintetgørelsenRediger

Desværre kunne denne idyl naturligvis ikke vare ved. Ondskabens mester, Darth Vader havde nemlig inden Dødsstjernens endeligt fået øje på landsbyen, og besluttede sig at sådan en idyl kun kunne være grobund for oprørsstyrker, så han jævnede den med jorden med dødsstjernens første teststråle. Ironisk nok endte det med at det eneste sted Darth Vader kunne søge ly efter sin fingerede død, var i krateret efter netop Måde, der nu var så radioaktivt befængt, og stank så kraftigt af affald og minkfoder (en sideeffekt ved dræberstrålerne, der er stærkt negliceret i Stjernekrigsfilmene), at ingen ville bo der.
Darth bygge derfor et ondskabsfuldt palads i krateret, hvor han nu hver dag sidder med fødderne oppe på kaminen og lægger nye planer for hvordan han skal generobre verdensherredømmet. Den dag, der ikke længere kommer røg op af skorstenen er således stærkt frygtet i Esbjerg og omegn, da Vader dér vil vende tilbage og for alvor belemre os med sit manglende mådehold.

Faret vildRediger

Er du kommet væk fra Måde og ikke kan finde hjem, så kan det være du er i Henne.

  Var de Henne, du sagde?  
Hende om Henne
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.