Kontanthjælp

Fra DR-dokumentaren Vi på overførselsindkomst[1]


"Man må jo Arbejde, Fru Frederiksen, dertil er Man sat på Jorden"

~ Emanuel Thomsen om Nasserøve fra Ishøj


"'Kontanthjælp'??? Jeg troede at jeg fik bistand..."

~ Dovne Robert om Kontanthjælp


"Det er en festdag!"

~ Henrik Sass Larsen om sin optagelse på FinanslovenKontanthjælp er en form for overførselsindkomst, der udbetales i kontanter, også kaldet penge. Ydelsen udbetales ofte til mennesker, som netop står og mangler kontanter. En anden løsning på problemet med manglende likvide midler er, at man kan finde en hæveautomat - sådan en maskine yder nærmest samme service som kontanthjælp, nemlig at udbetale kontanter.
Ultimo 2012 var 87 procent af Danmarks befolkning på denne form for hjælp. Blandt de mest priviligerede var de 179 medlemmer af Folketinget og deres hale af associerede epifytter (blodsugende parasitter) såsom spindoktorer og andre "særlige rådgivere".
Resten af landets kontanthjulpne befolkning befandt sig i på dette tidspunkt i Udkantsdanmark.

TyperRediger

Kontanthjælpsmodtagere kan inddeles i seks kategorier:

De Folkevalgte & CoRediger

'Nuff Said...

De UheldigeRediger

Denne gruppe består af folk,[2] som har en uddannelse, men fordi chefen var et svin, blev de fyret, inden retten til dagpenge blev optjent. Denne gruppe har derfor heller ikke nået at rage værdier til sig.

De SygeRediger

 
Sygdom er ikke altid = kørestole

Denne gruppe består af folk, som meget ofte har en uddannelse, men som af ukendte årsager[3] er blevet for syge til almindelige arbejdsvilkår, og som ikke er syge nok til en pension. Denne gruppe havde raget værdier til sig, men det var inden sygdommen tvang dem til at sælge alt, fra deres bil og båd til deres smykker og mødom.[4]

De dovne (og ofte svært påvirkede)Rediger

 
Fordrukken

Denne gruppe synes nærmest at gro ud af diverse bænke og rækværk, men kan i princippet opstå overalt, hvor der kun er max 200 m fra sengen til købmanden/døgnkiosken/grillbaren. Om denne gruppe nogensinde har ejet noget af værdi vides ikke, men hunde har de alle. Denne gruppe er klart den mest karakteristiske, da medlemmerne kan kendes på at drikke igennem i dagtimerne, og stadig højlydt insistere på, at de da kan drive samfundet meget bedre end alle andre.[5]

Dem på DagpengeRediger

Denne gruppe kan genkendes på, at de HAR værdier og oftest uddannelser, og de har været heldige nok til at kunne nå at optjene dagpengeretten. Ofte har denne gruppe en ganske bizar forestilling om, at deres A-kasse-kontingenter ikke har noget som helst med statskassen[6] at gøre, hvorfor de nødvendigvis er en mullijard gange bedre end fx 'De Uheldige'. Til trods for at de kontinuerligt sidder og glor tv mellem jobsøgningerne, fuldstændig på linje med alle andre aktivt jobsøgende, er medlemmerne af denne gruppe totalt uvidende om, at staten faktisk betaler en uhyrlig stor del af deres indkomst, hvilket er grunden til at 'De Folkevalgte' kan bestemme dagpengeperiodens længde.

De Andre på DagpengeRediger

 
De Andre på Dagpenge

Disse individer er fuldstændig magen til Dem på Dagpenge med én undtagelse: denne gruppe tror, alle andre i hele verden, som står uden arbejde, er ligesom De Dovne (og oftest svært påvirkede). Denne gruppe er særlig interessant, da det er lykkedes medlemmerne at bilde omverdenen ind, at kun de for alvor ønsker et arbejde. Hvis en eller flere af De Syge klart giver udtryk for, at det var deres livs værste dag, da benene blev kappet af, og de derfor ikke længere kan arbejde som stafetløbere på fuld tid, ja, så er de nogle 'fucking nasserøve', der grundlæggende er skyld i alt fra HIV til Eurokrisen.


Se ogsåRediger

Kontante fodnoterRediger

<references>

  1. Al løn er jo i princippet en overførselsindkomst, men i folketingets medlemmers tilfælde nærmer lønnen og de tilhørende frynsegoder sig apanage
  2. Bl.a. dig
  3. Som regel noget med druk, stoffer og skizofreni
  4. Og hvad du ellers kan fantasere dig til, din gris!
  5. Også kendt som 'Hvis-det-eller-lige-var-mig-der-bestemte-Syndromet'
  6. Eller samfundsøkonomien i øvrigt