Kalundborg

Byskilt.png

KALUNDBORG

"Ta' til Costa Kalundborg"

~ Shubidua om den globale opvarmning

"Okay"

~ Amerikaner om at tage til Kalundborg
Nej, den er ikke god nok. Kalundborg er ikke en domkirke-by

Kalundborg er en gammel købstad som ligger i Nordvestsjælland for enden af Nordvestbanen som forbinder Kalundborg med Københavns Hovedbanegård via Holbæk og Roskilde. Byen fik sit nationale gennembrud i 1985 hvor Shubidua i en sang, gjorde det almene Danmark opmærksomme på byens tilstedeværelse.

Den nu forhistoriske jernbane mellem Kalundborg og Slagelse blev desuden nedlagt af DSB i 1971 grundet udsigten til at de rejsende som sad ved de vestvendte vinduer i fremtiden, ville kunne se Storebæltsbroen. Noget som dem inde i København var ganske misundelige over, så de valgte istedet at sælge brudstykker af banen for én krone.

Kendte personer fra KalundborgRediger

  • Esbern Snare - som byggede en borg i år 1170 ved navn Kalundborg. Senere blev flere og flere huse opbygget omkring borgen. Han byggede[1] også grundstenene til den femtårnede kirke i Kalundborg - Vor Frue Kirke - som blev færdigbygget af hans børn, som alle var mellem 3-14 år.

Kendte personer som ikke har været i KalundborgRediger

ErhvervslivRediger

Propaganda Reklamevideo for Kalundborg

Noget af det som tilfældige tosser glemmer om Kalundborg er, at selveste Novosibirsk Novo Nordisk ligger og forurener byen med ildelugtende enzymer. Til glæde og gavn for den danske statskasse, som eftersigende tjener stort på byens største fabrik[2].

I nyere tid har sindssyge turister[3] fået den vilde idé, at tage på krydstogtsferie med Kalundborg som destination. En aktivitet, som 4-5 gange årligt får Kalundborg by til at gå grasærk i oprydning af bymidten og tømning af kommunale skraldespande. For der skal jo være pænt. Der kan nemlig ikke gå mange år førend turisterne opdager, at der egentlig ikke er noget fedt ved at tage til Kalundborg. Lidt det samme princip/frygt, som hersker inde på Langelinje med Den lille Havfrue som attraktion.

Broforbindelse (en genvej i Danmark)?Rediger

Kalundborg er i den seneste tid kommet i mediernes søgelys, eftersom forskellige politikere har flirtet med tanken om en Kattegatbro fra Kalundborg, via Samsø, til Jylland. Uheldigvis for Kalundborgs erhvervsliv og pengekasse, er Sjællands Odde storfarvoritter til at tage al opmærksomheden i stedet. Hvis der altså bliver penge til projektet. Hvilket der ikke gør, de næste 200 år.

VisitRediger

En Kalundborg indeholder:
Kebab, salat, dressing og friskfanget fisk

Mere eller mindre hånlige kommentarerRediger

<references>

  1. Nej, det er løgn. Hans håndlangere byggede...
  2. Hvor 1/3 af byens indbyggere tilmed arbejder.
  3. hovedsageligt fra Tyskland og Amerika - naturligvis.