Kage (bagværk)

Kage er en generel betegnelse for en slags bagværk, baseret på mel, sukker og kærlighed. Slutproduktet kan have varierende kvalitet, men vækker som oftest glæde blandt modtagerne.

Kategorier af kagerRediger

 
Klassikeren! Citronmånen som vi skylder så megen tak.
 
Chokoladekagen - alletiders scorekage.
 
Drømmekage - et filosofisk aspekt i kageverden.
 
Muffin er kageklassens nye og frække dreng.

Kager er kategoriseret i en mængde underkategorier og stammer. Da en gennemgang af samtlige kategorier ville tage livet af både dig og dit BMI, har vi valgt de største hovedgrupper her:

SkærekagerRediger

Skærekagerne er oprindelig det, som du i 1970'erne kunne slæbe hjem fra den lokale tankstationen en søndag eftermiddag, når var det tid til kage og kaffe i de små hjem. Dengang var sure kiks som skulle dyppes i kaffen ikke godt nok.

Datidens Danmark var inddelt i 2 overordnede befolkningssegmenter:

  1. Dem som havde deltaget i krigen, og som var vant til at få tørrede rødder til kaffen.
  2. Dem som var født af dem, der havde deltaget deltaget i 2. verdenskrig, og som altid var blevet fortalt, at tørrede rødder var lig med gudernes spise[1].

Uanset hvor man befandt sig i forhold til tilberedning og konsumering af rødder, så var skærekager en hidtil usmagt nydelse. Når man hjembragte en "Citronmåne" fra tanken, var det ensbetydende med hygge i det lille hjem - eller i kolonihaven.

Skærekager var dengang noget eksklusivt - vel nærmest fordi at de alternativer som efterkrigstiden havde efterladt til kagespisere, var noget forfærdeligt stads.

Ondskaben i kage ligger i hjertet af bageren.

ChokoladekagerRediger

Chokoladekager er det nye sort inden for kagebagning.

Ved en given lejlighed, opdagede kvinder, at vejen til mandens hjerte gik gennem en kage som var baseret på 85% kakaobønner, der var håndmalet af jomfruer fra de smukkeste egne af Brasilien. Uvist for alle bagende kvinder, var det et spørgsmål om, at manden efterfølgende havde fået retfærdiggjort sin rejse til oprindelseslandet - alene forstås!

Når kvinden havde bagt chokoladekagen efter de nye traditioner, så kom manden valfartende. Under selve indtagelsen af kagen, var han opmærksomt lyttende, anprisende og dannet. Bagefter ville han floromvundet og med charme fortælle om den udsøgte smagsoplevelse fra den veltilberedte kage, hvorefter han knaldede pigen og skred midt om natten faldt i søvn i kvindens arme, med en sød smag af chokoladekage i munden.

Chokoladekager kan med fordel pyntes med en vellavet creme. I så tilfælde bliver det igen mandens ansvar at spise de ekstra store portioner, for at redde sin kone/kæreste fra at blive fed tage på.

LagkagerRediger

Lagkager er stumfilmenes mest destruktive masseødelæggelsesvåben, og har i historien været årsag til adskillige vilde slagsmål, hvor der blev udvekslet uendelige mængder af flødeskum mellem de kæmpende parter. En velplaceret lagkage var i midlertidig ikke nok, til at modstanderen erkendte fornuften i at lægge sig ned i sand overgivelse. Der skulle revancheres, og dermed gik en større del af verdens kageproduktion til grunde i Hollywoodstudierne i 1918 - 1922.

Lagkager blev erstattet af knytnæverfilm, og så havde lagkager udspillet deres rolle - lige indtil at en eller anden hjemmegående husmor fra Bulgarien fandt på at putte lys og flag oven på en lagkage[2], og så var "fødselsdagskagen" født.
Historieforskere vil ikke vide, hvad den brune creme og den hvide glasur var lavet af. Heldigvis blev det meste spist og efterlod ingen rester - men kun en tradition til kommende børnefødselsdage.

Øvrige kagerRediger

Øvrige kager omfatter alt det, som man ikke lige kan definere. De største grupper er:

Uanset hvilken af disse du overvejer at undersøge, så vil de alle til hobe forøge dit kolesteroltal og give dig en tidlig død. Men sådan er det med så meget her i livet.

Anvendelsen af kagerRediger

Kage på politistationerRediger

Hos politiet er kage et grundstof, uden hvilken betjentene er ude af stand til at fungere. Her er Citronmåne fuldstændig vitalt for korpsets samlede effektivitet. Det siges at betjente i Esbjerg gerne kører medborgere ned, på vej til politistationen med en citronmåne eller en gang morgenbrød. Så vogt dig for at stå i vejen mellem en betjent og hans citronmåne.

Kage på skoler og læreanstalterRediger

Uvist af hvilken årsag, er der et antal elever fra laverestående stammer uddannelsesinstitutioner i Danmark, der finder emnet "kage" utroligt interessant.
Dagligt kommer er på dette leksikon et antal redigeringer, hvor en indavlet, ordblind, uopdragen lorteunge skoleelev fra Udkantsdanmark forsøger at gøre sig morsom over emnet "kage".

Kage i privatlivetRediger

Kage kan med stor fordel udveksles i privatlivet.

Er du kvinde, så vil din mandlige partner elske dig for at lave en kage. Er du mand, så vil din kvindelige partner forlange at få kage på alle tider af døgnet, under sin graviditet.

Kage er i virkeligheden et element til forståelse af særheder og forskelle mellem køn. Skal det være muffins, chokoladekager eller citronmåner? Det er dig som bestemmer det...


KagenoterRediger

  1. Dette segments børn var for unge til at kunne forholde sig kritisk til tingende, endsige at have købekraft til at ændre ved det. Derfor tæller de ikke med.
  2. Der under neden var lavet af savsmuld og tapet