"Mæ Louw Ska Lannd neeibryjjes"

Jurabjergene ligger bl.a. på grænsen mellem Schweiz og Frankrig, og man kan gå lange ture i dem, som det ses i nederste højre hjørne af billedet. Men også i Canada kan man gå tur i juraen og finde spændende paragraffer forsteninger i de geologiske lag
~ Jydske Lov


Jura er betegnelsen for alt, hvad der har med lov og ret at gøre. Vi har tre domstole i verden: Den lovgivende, den dømmende og den udøvende domstol. De ledes som regel af nogle advokater, politikere og/eller akademikere.
Hvis du dømmes i en ret, kan du kaste anker og få prøvet din sag ved højesteret eller i Jurabjergene.[1]

EksempelRediger

Her ses den danske grundlov:
§1 Alle er lige.
Alle er lige lige for loven.
Alt er lovligt for ligene.
§2 Indbetal dagligt 5 DKK ved brug af Nem-ID og netbank.
§3 Hvis man er kongelig, må man alt.

Færdselslovens §41 stk. 3: Kør nu bare for fanden!

PraksisRediger

Vedtages det at en krænkelse af loven er sket, kan en anklager indstifte en anklage mod den påtalte enhed/person/firma.[2] Det er så op til domstolen at afgøre, om skyldspørgsmålet er berettiget eller ej. I yderste konsekvens kan den tiltalte blive idømt en straf, som udmåles ved en afsigelse af juridisk karakter. Findes den tiltalte ikke skyldig, afsiges der en misligholdelse af den forefaldne, kurante model. Hvad der præcist er indholdet i loven og lovfortolkningen af den konkrete lov er op til nationen selv. I Holland er man ligeglad.

TalemåderRediger

Juridisk bindende fodnoterRediger

<references>

  1. Disse bjerge består af kalk og kridt, hvori der ligger fossiler af forlængst uddøde dyr fra for meget længe siden. En af disse tider for meget, meget længe siden, var Juratiden, som kom efter Triastiden, Prækambrium, Jægerstenalderen osv. Og i gamle bøger fra dengang fortælles det, at der boede ægte dinosaurer, pygmæer, pterodaktyler og klapmydser i vore skove, hvor de åd alt organisk materiale og generede skovbetjentene fra Naturstyrelsen
  2. fx Nordsøolien blev dannet i Juratiden og ligger i det såkaldt kimmeridgianske lag, der blev dannet for ca 150 millioner år siden (give or take a week)
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.