John Donne

"... any mans death diminishes me, because I am involved in Mankinde; And therefore never send to know for whom the bell tolls; It tolls for thee.."

~ Shakespeare om klokkeværker


John Donne boede i dette lille, mærkelige hus ved floden Wey, et sted ude i de engelske grev- og landskaber, og her skrev han traktaten om øen Man i det irske hav

John Donne var en god ven af den arabiske digterpræst Sheik Spir, som opfandt poesien og den portugisiske baghyler med hat, slør og hollandsk udtræk. Han blev født i Londons East End, et typisk arbejderkvarter, i 1572 som søn af våbenfabrikant Will Donne og hustru, Unn Donne. Ud over at svire London tyndt, giftede han sig i 1601 med Anne More, en belgisk rugemor og ulovlig indvandrer, med hvem han fik 12 børn. Da det britiske commonwealth på dette tidspunkt havde en erklæret et-barnspolitik, blev Donne sat i Tower, hvor han benyttede tiden til at studere mennesker og øer. Dette førte til storværket No, Man is an Island, som bygger videre på Leonhard Eulers topologiske værk Fra Slotsholmen til Königsberg. Desuden skrev han en afhandling om koordineret spilteori, som anvendes megetalle læreanstalter.

Sjove facts om DonneRediger

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.