Island (Þín islandske replublik af Guðs nádir
Island1.jpg Island1.jpg
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Þválguðtúð! aka Vi er fattige!
Nationalmelodi: Innga ís, innga ís, kunn gráss
Island2.jpg
Hovedstad Tórsteinsvík
 Tidligere hovedstad Túnbygden
Største by Tórsteinshöffi
Officielle sprog Björksk
Regeringsform
Præsident
GLETSJER!
Björk Guðmundsðóttir
'
Nationalhelt(e) Óðin Nielsen
Valuta Vulkansk aske samt isbjørnelorte
Religion Mytologi aka Máþágúnder
 Befolkning  Gunner og Maria
 Befolkningstæthed  Gunner bor i vest og Maria i øst. (Björk er flyttet, ser I)
 Største Eksportvarer  Aske (we said bring cash, not ash)
 Største Importvarer  Penge
 Nationaldyr Björk
 Nationalsport  Vandretur i Höllihöfni
 Åbningstider  Hver dag, undtagen når Maria er vred
 Internetadresse  www.björk.is

"HALLO GRØNLAND!"

~ Gnags festival i Island


"Vi kan købe hele verden, hvis vi vil! VI ER KONGERNE!!!!"

~ Island af i går


"Hvad der nu sker med Island? Det bestemmer I! ...Please giv en skærv. Vi er fattige. :("

~ Island af i dagIsland er et land, som er lavet af lava islagkager. Flere steder på øen finder man gejsere, som spyr flydende chokolade ud. Landet bebos næsten kun af mumitrolde, den mest berømte hedder Björk. Rigtig mange vikinger kommer også fra Island, men de fleste er gået til i mjød og slåskampe, så de er ved at være en saga blot. Da landet er meget lille, er der ellers ikke det store at tage sig til eller sige om det. Hovedstaden hedder Istanbul Ishøj, og landets hovedeksport består af heste, hvalbøffer, isbjørne, isblomster, ispinde og sweatere, strikket af fåreuld. Det rygtes dog fra sædvanligvis velinformerede kilder (de er endnu ikke blevet bekræftet), at der skulle findes store, hemmelige forekomster af palmer & tulipaner. Fra den meget kendte ø Surtsey stammer den verdenskendte soft-ice

Flugten fra fædrelandetRediger

Island var engang medlem af det britiske Commonwealth (som USA også var det dengang), men blev overtaget af det danske kongerige (Danmark Fælles Velfærd), dog blev navnet "Island" bibeholdt indtil i dag. Under 2. Verdenskrig overgav landet sig på kujonagtig vis til det tyske slagskib Bismarck, da dette sejlede gennem Danmarksstrædet, og selv om de bad på deres grædende knæ, ville Danmark ikke lukke dem ind i rigsfællesskabet igen efter at krigen var slut.

Hvad er Island kendt for?Rediger

Nyttige islandske sætningerRediger

Her kan I få nogle gode ting at sige til en fra Island.

 • Hej, hvad hedder du? = Hey, síðasta nafn þitt er líklega það sama og allir hinir?
 • Tak for din hjælp = Typpið föður míns er stærri en móðir mín
 • Har I mange geder her på Island? = Ég hef tekið eftir því að ég hef oft kynmök við geitur?
 • Må jeg få dit nummer, så jeg kan ringe til dig senere? = Hvað gerir nótt með litlu systur kærasta þíns?
 • Kunne du anbefale en restaurant? = Þar er verslun eða veitingastað þar sem ég get keypt lyf?
 • Hvad spiser man gerne på Island? = Nú lofa mér vel að ég þjóna ekki áfengan dýr í eigin safa hennar aftur?
 • Du er da nogenlunde god til at holde dig ædru = Og þegar hvalurinn pakkað er borðað, svo drekka á hreinu brennisteini?

Kendte mennesker på ÍslandRediger

 • Bubbi Fiskur
 • Dan Frost
 • Isabella Frost
 • Hrágunður Hilður Helveðasðåttýr
 • Óðin Gránnkóglaða Róknisvikingúr
 • Satanðýr Húnnubein klaðtýr
 • Eypor
 • Erik den Røde
 • Huginn
 • Ívar Tumi
 • Mamma
 • Trevor (GTA 123453212643324231)

Kendte dyrRediger

Ud over Björk, er der:

SportRediger

Islændinge er kendt for ikke at være gode til nogen form for sport. Måske fordi over 80% lider af kronisk fåresyge. De sidste 20% lider bare. Andre har Sðýðtorn Hággnahafði-syndrom. Dog vandt de bronze til EM i håndbold 2010, men WHO CARES? Desværre havde man ikke fornøjelsen af at se dem spille i deres hjemmestrikkede spilletrøjer, da det ville kræve at seerne/tilskuerne var fyldt mindst 18 år.

FritidRediger

- Udover dét, vil der være fårekød, og fåreskind at prutte i, ligesom de rigtige vikinger gjorde ... ARGHHH!

TræpengeRediger

I dag bruger Island, grundet deres snarlige statsbankerot, bitcoins træpenge. Dette skyldes, at den islandske stat ellers ville have store udgifter med at fremstille penge, der reelt ikke er det værd, som materialeprisen er.

Desuden håber den islandske regering på, at de mange engelske investorer, som har flere tusind pund på spil, vil opgive at få dem tilbage, fordi en islandsk trækrone har en diameter på 50 cm og alene derfor vil være meget svær at have med hjem til England. Desuden har flere store banker i England meddelt, at det ikke vil være muligt at veksle træpenge i deres banker.

Island håber med deres træpenge også at opnå det samme, som man gjorde i antikkens Sparta, hvor man brugte jernmønter, der gjorde al handel umulig og på den måde bremsede al økonomisk udvikling. Dette har Islands præsident, Torhallur Halfdanson, udtalt samtidig skulle være en fordel på den måde, at Islands nye træpenge vil mindske eller forebygge inflationen.

  i Island tror vi på en bedre fremtid og vi håber, at det islandske folk vil tage godt imod vores nye træpenge, som er indsat af staten i denne nødens stund. De nye træpenge vil mindske inflationen - hvordan ved vi ikke helt, men det tror vi de vil.  
Torhallur Halfdanson


Hvad Island helt præcist mener med, at deres træpenge skal mindske inflationen, er ikke helt klart for omverdenen, men vi må huske på, at islændingene før har hjulpet sig selv i nødsituationer med blandt andet udviklingen af "tørfisksgeneratoren", som faktisk producerer 70 procent af Islands samlede energibehov, godt suppleret af varme kilder, som benyttes til at fjerne is mellem tæerne.