"Du er min helt!"

~ Uffe Ellemann-Jensen om sin seneste fangst


"Du er næsten helt min!"

~ Uffe Ellemann-Jensen om sin seneste smutter


Heltinde eller strandsild?

En helt (latin: Coregonus lavaretus) er krydsning mellem en laksefisk og et menneske, som andre kan lide. Helten er i familie med den fredede snæbel (latin: Goregonus oxyrhynchus), som Prins Joachim ofte sætter på middagsbordet nede i Møgeltønder.
Helten er også en person, som kan få alle og enhver til at sige, "helle for ham!". En person, som alle pigerne gerne vil hyppes af. Som alle fyre gerne vil være. Lidt ligesom Søren Ryge Petersen.
Der findes dog enkelte, som foretrækker at koge helten og spise vedkommende med kartofler og sennepssovs. Disse kaldes skurke!

Man kan blive en helt på mange måder, den mest normale er noget i stil med "red baby ud af totalskadet og brændende Volvo Amazon i snestorm". Frynsegoderne som helt er ret effektive. Hvis man er en stor helt, står man altid på gæstelisten alle steder. Selv hvis man ikke står på selve listen. Man får gratis kaffe hos DSB, selv hvis man ikke rejser på 1. klasse. Og listen fortsætter.

I vore dage findes der ikke særligt mange rigtige helte , i forhold til f.eks. vikingetiden eller middelalderen. Da var der så mange at der måtte indføres helte-rationeringer, og enkelte konger igangsatte pogromer mod overfloden af helte.

Blandt vor tids helte kan regnesRediger

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.