Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Fascisme.
Stifteren af den klassiske fascisme, Benito Mussolini

Fascisme kommer af det fjeldnorske-italienske ord fascismo, som frit oversat betyder facit.

Begrebet som ideologiRediger

Ideologien fascisme går ud på at udregne den ideelle mængde mozarellaost i en gennemsnitlig portion pasta, pastasalat, pastachokolade eller pastaeuriserede æg.

At udregne fascismeRediger

Dette gøres ud fra formlen:

 

Hvor:

  er massen af mozarella i gram.

  er massen af pasta i gram.

  er lysets hastighed i vacuum.

  Sauerkrautkonstanten, defineres som: 

Fascismens formerRediger

Man inddeler fascismen i den klassiske fascisme og den moderne fascisme. Forskellen på de to er, at man i den klassiske fascisme prøver at udrydde alle andre former for pasta end lige pasta penne, som menes at være den reneste og stærkeste pasta, og i øvrigt Julius Cæsars yndlingspasta. Moderne fascisme er i grunden det samme, bare ikke officielt.

Klassisk FascismeRediger

Klassisk Fascisme blev grundlagt af den italienske lurifaks og gastrofysiker Benito

 
Fasces aka monsterbundter af pasta

Mussolini i 1928. Fascismen var facit'et af årelang forskning (deraf navnet) indenfor gastrofysikken. Ideologien vandt særlig stor udbredelse i Italien, hvor dagsordenen siden første verdenskrig havde været præget af spørgsmålet: Hvor meget mozzarella skal der egentlig på en spaghetti bolognese? Et af de specielle kendetegn ved fascismen blev de såkaldte fasces, som var kæmpe knipper af pasta, som folk tenderede til at gå rundt med. Mussolini syntes det var rart/über spitze at lufte sin pasta, inden man indtog denne.

Fascismen blev også et modtræk til socialismen, hvor folk skulle leve af hash i stedet for pasta med ost.

Moderne FascismeRediger

Den moderne fascisme blev grundlagt den 11. juni 2001, da italiens propagandaminister og højt elskede flødebolle, Silvio Berlusconi, blev genvalgt som regeringschef. Den første officielle tale Berlusconi holdt, efter han havde mobbet plebejerne med, at de lugtede som parmaskinke var tiltrådt, indledte han med de bevingende ord, som senere skulle gå over i historien som den moderne fascismes læresætning:

chiudere su, e darme lo squillo di aringhe

Som idiometrisk oversat betyder:

Jeg er en lurendrejer, jeg vil ikke selv komme salt på pasta

Dan Lynge Anonyme kilder siger, at Berlusconi nærer en hemmelig passion for pasta fussili, selvom det er strengt forbudt i det fascistiske Italien.