Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Esbjerg.

"Uhada, hvor her lugter af fisse!"

~ John Holmes om Esbjerg

"Sikke dog et moralsk upassende sted"

~ Socialdemokratiets hovedbestyrelse om Esbjerg

"Her har jeg engang scoret en folketingspolitiker"

~ Hende den lækre fra parallelklassen om Esbjerg


Esbjerg er Udkantsdanmarks hovedstad, beliggende i nærheden af det vestjyske knudepunkt for alt, Bramming, og er kendt for sin umådeligt store produktion af letlevende damer. Og fisk. Men hvem spiser også fisk..

HistorieRediger

En Esbjerg indeholder:
tomat, ost, skinke, bacon, pølser og ananas
 
De ventende kunder

Esbjerg Havn blev anlagt i 1868 som erstatning for den havn som vi mistede i Altona i 1864. Vigtigere var det dog at selve Esbjerg anlagdes samtidigt hermed som en erstatning for alle de havneknejper som vi mistede i samme ombæring, og som i virkeligheden var dét, preusserne var ude efter. Og med både havn og havneknejper gik det ikke længe før der både var by, jernbane, motorvej og Aldi.

Det er vital viden at ALT lugter af fisk så snart man er indenfor bygrænsen. Det er ligeledes et velkendt faktum at fiskere ikke kan spille fodbold.

IndustriRediger

Havneknejperne og deres ublu mængder af letlevende damer har altid været Esbjergs vartegn. Ude ved kysten har man således rejst en skulptur af fire af de ventende kunder, der troligt sidder på bænken og stirrer ud over havet indtil det bliver deres tur. Blandt de uindviede har der længe verseret rygter og skræmmehistorier om at Esbjerg lugter forfærdeligt af fisk. Dette er også sandt og har altid været det. Der er desuden tale om en lind duft af fisse, der strømmer op fra havnekvartererne, og ægger de ventende, og meget trængende kunder.

-Og skulle du være løbet tør for penge, kan du altid tage til abegilde politisk årsmøde med Socialdemokratisk Ungdom.

SportRediger

I Esbjerg dyrkede man førhen meget fiskeri. Men i 1924 besluttede nogle pisse fulde mænd, at de ville have et godt fodboldhold til byen. Derfor stiftede de Esbjerg fB. Og det gik da også fint nok, indtil dansk fodbold blev professionelt - så kunne de gæve esbjergensere ikke følge med længere, så de ansatte en neger der vandt lortet for dem.

Sådan finder du EsbjergRediger

Hvis du tager et kort over Jylland (Danmark), vil du opdage, at du bare skal gå mod vest (til venstre). Gør du det, kommer du inden du ved af det, til Esbjerg. Hvis du pludselig er ved at drukne, ved du, at du er gået for langt.