dette kalkmaleri fra år 1103 ses en stiliseret fisker med en konceptfisk i en dragejolle
Med denne arbejdstegning ved hånden kan du bygge din helt egen dragejolle
dette autentiske foto kan du se, hvordan en ung drage er blevet ulykkeligt forelsket i en jolle
dette billede fra en sø i den kinesiske kanton Schweiz kan du se en dragebilfærge

Betegnelsen drage blev kendt allerede i 11-hundredetallet, da en anonym fisker i en dragejolle fangede en sær fisk.

BegyndelsenRediger

Den anonyme fisker, som vi ikke kender navnet på, havde aldrig set en såkaldt fisk før, og til hans store overraskelse smagte den ad helvede til, da han prøvede at spise den. Han blev sur og fornærmet, og i sin vrede kastede han fisken ad helvede til. Og til sin store forundring så han, at fisken fløj op i himlen, helt af sig selv! Efter lang tids overvejelse og mange ture til Netto, faldt han over en fuld russer, og de blev straks bedste venner. Russeren sværgede ved sin vodkaflaske, at han tidligere havde set sådan et kreatur på en af sine utallige rejser. Han besluttede derfor at kalde dyret for "Drägë", men ved fordanskningens magi, blev det transformeret til drage.

Dragens storhedstidRediger

Det blev nu meget moderne at have de såkaldte drager (Også kaldet flyvefisk) som husdyr. De blev et meget populært redskab ved bla. OL, grundet deres gode flyvefærdigheder. Men da de for alvor slog rigtigt igennem var da en anonym drage som hedder Laila, Ved et uheld slog 2 flintesten mod hinanden og opfandt ilden.

Dragerne fik storhedsvanvidRediger

Man skulle tro det var godt, de såkaldte drager opfandt ilden. Men de fik et forfærdeligt storhedsvanvid de ikke kunne styre. Det resulterede i at de rottede sig sammen imod mennesket, med deres nyopfundne ild. Det blev en hård kamp - menneskene mod dragerne. Og der blev dannet såkaldte dragejægere, der kæmpede for livet med deres fiskestange og regnorme og i dag kæmper dragejægerne stadig mod dragerne, men de såkaldte drager er blevet bandlyst i medierne for ikke at skabe panik.