Dansk Guldkysten


Dansk Guldkysten er en dansk koloni ikke så langt inde i det mørke Afrika (Eller "Ghana" som politisk korrekte mennesker siger) beliggende cirka 2 kilometer fra Hotel Den Stive Gris, og Jens Vejmands sommerhus. Nuværende guvernør er er Hans Davsen, som kommer fra Brønshøj.

Den Danske Guldkyst blev koloniseret af Danmark i 1658, og har siden da været under dansk kontrol. Guldkysten har i virkeligheden ikke særlig meget med guld at gøre. I virkeligheden var det bare en lugtende palmestrand med primitive livsformer løbende glade rundt omkring i deres eget affald og døde dyr, ja det var i sandhed verdens røvhul. Efter kaptajnen Kristoffer Kolumbsens ankomst er det hele glædeligvis gået fremad under det Vestindisk-guinesiske Kompagni og senere som koloni under den danske krone.

HistorieRediger

Den Danske Guldkyst, blev koloniseret af Danmark ved et rent tilfælde, da Kristoffer Kolumbsen fra Skagen var blevet stiv, og styrede sit skib til først et tilfældigt, ubetydeligt sted, og senere til det der i dag er Dansk Guldkysten. Her blev han modtaget af glade negerbørn og en stammehøvding. Under den efterfølgende modtagelsesfest, drak Kolumbsen høvdingen stiv i Rød Aalborg, og fik ham til at skrive under på et papir der gav Vestindisk-guinesisk Kompagni A/S magten over den lidt lysere del af det mørke Afrika. Vestindisk-guinesisk Kompagni A/S kontrollerede Guldkysten indtil kongen i 1754 konfiskerede firmaet og dets søsterselskaber, på samme måde som Kolumbsen havde gjort det hos høvdingen. I løbet af Guldkystens senere historie, er det lykkedes at omdanne hele området til et fantastisk metropol som næsten lever op til europæisk standard. (De utaknemlige abekatte lokalbefolkningen synes ikke at dele den opfattelse!!!)

Forretninger og kulturRediger

Da Vestindisk-guinesisk Kompagni A/S med K. Kolumbsen i spidsen kom til Afrika var det et stinkende mudderhul befolket af primitive eksistenser. Da Vestindisk-Guinesisk Kompagni A/S grundlagde byer og indkøbscentre på strandene, var Guldkysten kendt som verdens røvhul. De danskere der senere bosatte sig dernede, byggede både sommerhuse (Se bare Jens Vejmand!) og indkøbscentre. De fleste indkøbscentre ligger helt ud til kysten, og der er altid mulighed for at få gode varer til en billig penge! De får deres varer fra tillidsværdige leverandører som gladeligt skaffer uanede mængder produkter af høj kvalitet, mod betaling med våben og alkohol. Som enhver anden forretning med respekt for sig selv, leverer alle centrene til både Vestindien, Amerika o.lign. steder.

Af de bedste og mest kendte kan nævnes:

  • Fort Fredensborg
  • Fort Christiansborg
  • Fort Augustaborg
  • Fort Prinsensten
  • Fort Kongensten
  • Fort Frederiksborg
  • Fort Carlsberg

Fra 1674 til 1755 var chefen for Vestindisk-guinesisk Kompagni på ferie i Thyborøn. Uden hans vidende blev alle indkøbscentrene administreret af briterne. Da briterne skulle til historiens hidtil længste frokostpause som varede godt 2 år,(December 1680 til 29. august 1682) blev Fort Christiansborg administreret af portugiserne.

1755 blev Dansk Guldkysten konfiskeret fra Vestindisk-guinesisk Kompagni af kongen, som gjorde Guldkysten til kronkoloni. Fra 1782 til 1785 var området nok engang under britisk administration.

Guldkysten i dagRediger

Det er en velkendt skrøne, at Dansk Guldkysten 30. marts 1850 skulle være blevet solgt til Storbritannien, og blevet en del af den Britiske Guldkyst. Dette passer naturligvis ikke, og selv den dag i dag er hele området under dansk kontrol, men lad os nu ikke hænge os i det.