Cigaretten, bedre kendt som romerlyset, er en besynderlig spiselig ret komponeret af selveste Steven Seagal og hans hold af gale videnskabsmænd fra Grønland, helt tilbage i urtiden. Cigaretten kan i bund og grund beskrives som en cylinderformet delikatesse med askepynt for enden, der har den funktion at holde maden varm. Den har været flere historiske omvæltninger igennem, lige fra form og indhold til hvordan man bør indtage den. F.eks. var cigaretten ikke cylinderformet til start, men kvadratisk, og uden ris og kylling, men derimod med dragefrugt og lever.

Varmeovnen er tændt, og sugerørets indmad klar til at blive indtaget.


Cigarettens mekanikRediger

Cigaretten kan opdeles i 3 dele; varmeovnen, sugerøret og filteret.

Varmeovnen består af aske med en snes nikotinblade tilføjet lidt mangoekstrakt og hybenkerner. Det kan til gengæld svinge alt efter hvilken cigaret man har med at gøre, men basisk er dette den korrekte opskrift på en nutidig cigaret. Marlboro og Lucky Strike har f.eks. byttet mangoekstrakten og hybenkernerne ud med ækle væseldunste og kamelekskrementer.
Det har de gjort pga. at deres sugerørs indhold var så velsmagende, at det ville starte en krig mellem gode og dårlige smagsløg, der uden tvivl ville ende i en atomkrig og resulterer i et eksploderende hoved. Varmeovnen agerer som den, der holder maden varm, og lige giver maden dens sidste krydderier og smage, den har brug for. Den er prikken over i'et i et perfekt måltid.

 
Sådan ser en normal cigaret ud.

Sugerøret er essensen af en god cigaret, og her svinger det virkelig fra mærke til mærke. Ingen ingredienser er faste ingredienser. På Hogwarts har de rent faktisk cigaretter, der skifter opskrift hver gang man suger i dem, men så igen er ingen sikre på dette, eftersom ingen ved hvad Hogwarts i virkeligheden er, udover en myte skrevet af Bruce Wayne om flyvende biler og selvstændige kosteskafter. Men der går rygter om de har formået at lave sådanne cigaretter vha. lidt rapkæftet og upåagtet magi; en magi kaldet "Kalkupulaktripus", der udføres ved at slå sig over knæet mens man simultant med en anden magiker knækker sig og udbrøler formularen. Mærket Prince har lavet mange slags cigaretter. De har lavet nogle med ris, nogle med kartofler, ja sågar nogle med nudler. Andre holder sig normalt til ris da det er nemmere at have med at gøre, og det er derfor Prince er så eftertragtet. Volkswagen er nok dem med de mest vovede opskrifter på cigaretter, dels fordi de har fundet en måde, at vedligeholde menneskets krop med en kombination af olie og mad, dels fordi de samler ingredienser fra den yderste udørk af det legendariske Antarktis. Der kan desværre ikke gives en detaljeret beskrivelse af sugerørets indhold, da alle cigaret kokke ikke deler ud af deres hemmelige opskrifter. Men man kan finde opskrifter på hvordan man kan lave sin egen cigaret, og man kan købe start kits til cigaretter.


En lille opskrift:

Steg jasminrisene på panden over 200 grader i 25 min.
Skær kyllingebrystet fint ud i små bidder, og kom det i ovnen med kærligheden.
Opvarm rødvinssovsen.Bland jasminris, kyllingebryst og rødvinssovs, og tilføj mynteekstrak]. Lad det afdampe og indtage mynteekstrakten.
Kog bønnerne og steg paprikaen.
Bland bønnerne, kikærterne og paprikaen med den forhenværende blanding, kom det i blenderen og blend.
Kom det derefter i sugerøret og luk til med varmeovn og filter. Voila! Nu er du færdig.

Filteret er en lidt spøjs opfindelse. Den indeholder ingen supplerende krydderier eller smage, kun en mekanik, der gør det muligt at indtage retten på behageligste vis. Filteret kan genbruges igen og igen, og er i bund og grund en lidt dyr mekanik, men højst nødvendig! Når maden forlader sugerørskammeret og ankommer i filteret, bliver indholdet efterblendet og sørger for, at den længere ventetid der går mellem kokkereringen og indtagningen, ikke lader maden forklumpe sig. Når retten er efterblendet går retten igennem små rør i filteret, der gør at menneskets organer ikke på uheldigvis kommer i kontakt med efterblenderen og på makaber vis suger forbrugeren ind i systemet og destruerer ham/hende i et sort hul.

Cigarettens historieRediger

Cigaretten som en helhed har gennemgået en masse finurlige traditioner grundet dens sære form og smagsoplevelser. Man kan vel betragte den som en kultur i sig selv. Mange menneskearter har deres helt egen rutiner, der drejer sig om at indtage en cigaret på ordentlig vis. Nogle overflødige, andre med mening. På Antarktis åbner de pakken med cigaretter på hovedet og lader dem falde til jorden, hvorefter de æder pakken og pisser på et æsel, før de må indtage dem. Dette er et lidt unødigt ritual, men dog en del af deres religion, der omhandler et talende stykke toastbrød og dens 12 klumper smør i en evig kamp mod syltetøjet. Det mest udbredte ritual, er det, hvor man spytter maden op og griber det med næsen, hvorefter man fører maden via næsen ned gennem spiserøret.

CigaretproducenterRediger

Se ogsåRediger

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.