Shqipëri
Albania (Engelsk)
Albanien (Dansk)
750px-Flag of Albania.svg.png Albania state emblem.png
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Solidaritet eller vi smadrer dig!
Nationalmelodi: AC/DC: Highway To Hell
Hovedstad Tirana
 Tidligere hovedstad Djurs Sommerland
Største by Odense
Officielle sprog Dårligt engelsk
Albansk
Australsk
Italiensk
Regeringsform
Præsident petrit General
Familieminister
Nej
Spørg og du er død!
Rhedhêb tzcär
Nikizha Maevin
Gammelkommunistiskt
despotisk-demokrati.

 •Erklæret
 •Anerkendt


1221
Igår
Nationalhelt(e) Terminator
Victoria Silvstedt
Caligula
B.S. Christiansen
Valuta Albanien Invest Dollars
1 AD = 0,25 DKK
Religion Persondyrkelse af B.S. Christiansen
 Befolkning  Svinger med humøret hos krigsherrerne
 Areal  Ikke stort nok til os begge to, mester...
 Befolkningstæthed  svingende
 Største Eksportvarer  Sprut
Prostituerede
konflikter
 Største Importvarer  Albani Øl
Billig arbejdskraft
Våben
Ting der virker.
 Nationaldyr Gråbjørn
 Nationalsport  At lege krig
Rugby
Håndgranats-golf
 Åbningstider  Døgnåbent April-Oktober
November-Marts 9-20
 Internetadresse  www.kolos.al
 Telefonnummer  Hemmeligt. Og spørger du for meget om det ender du i Adriaterhavet med cementsko.


AlbanienRediger

Albanien er Balkan-halvøens svar på Aarhus. Dvs. at alle indbyggere hemmeligt afskyr alle "udenbys" folk. Landet er officielt demokratisk, men er i virkeligheden domineret af kleptokratiske gammelkommunistiske krigsherrer. Den albanske kultur domineres af druk, hor og sprængstoffer. Lidt ligesom en typisk dansk julefrokost eller nytårsaften, bare hele året rundt.

Albansk børne- & ungdoms-tv sender kun tre programmer. Det mest populære er "Shïztavo", en modellervoksfilm-serie om en lejesoldat, der pløjer sig gennem horder af terrorister med to overdimensionerede AK-47'ere, mens han bæller bøffelgræs-vodka som var det saftevand på en varm sommerdag. Dernæst kommer "Malina Szïa", et program for unge piger om, hvordan man scorer en rig vestlig gamling mest effektivt. Dette program vandt mærkeligt nok det Kroatiske svar på Emmy'en, "Davor'en" for "Bedste udnyttelse af moderne teknologi til skjult propagandaspredning"

Blandt Albaniens unge mænd er "Karvery Hizha", hvor en B.S.-lookalike fortæller om effektive kampstrategier, opskrifter på hjemmebrændt og håndvåben, det helt store hit. Showet indeholder også en sketch-sekvens, der som regel omhandler referencer til gruppesex.

Det albanske samfundRediger

Den klassiske albanske familiestruktur minder meget om den danske, dog med et militaristisk twist. Faderen er "the provider", mens den ældste søn gør militærtjeneste. Døtrene hjælper moderen i huset, men den yngste i landbofamilier gør et års tjeneste som glædespige for krigsherrerne når hun fylder 16 år og 2 mdr.

Landsbysamfundene er præget af en meget gammeldags sammenholdsstruktur og deraf følgende fattigdom. Der er dog stadig gamle der insisterer på at gaderne var brolagt med guld overalt under Enver Hoxha, og som husker tiden da "Albanien var stort". Disse oldinge er populære som underholdningsgæster i Albaniens største (og eneste) talk-show, "Eagle Talk with Sidrit Bacha" (hvis vært er Albaniens svar på Jes Dorph Petersen)

 
Den albanske handels- og familieminister Nikizha Maevin

I byerne dominerer en underlig hybrid mellem plan- og markedsøkonomi, i Albanien kaldet "Skenderbegnomics" efter en folkehelt. Denne mærkelige økonomi giver samfundsstrukturen en mærkværdig profil med store udsving i befolkningstætheden. Markedet domineres af håndvåben og prostitution, med mindre salg af sprut og diverse blade.

Albaniens oprindelige økonomi var hovedsageligt baseret på pyramidespil, men kraschede på grund af de strenge egyptiske udleveringsregler.


OvergangsritualetRediger

Det albanske overgangsritual går under navnet Bazha. Se beskrivelsen herunder.

Bazha

Bazha går ud på at drengen eller pigen skal blanke en turistfamilie af for mindst $25 ved hjælp af dårlige korttrick og kopifilm. Den ekstensive kopiindustri der ligger til baggrund har medført klager fra EU's handelskammer, men den såkaldte albanske regering har endu ikke fået mandat fra krigsherrerne til at gøre noget ved det.

Derpå skal han eller hun forføre mindst to jævnaldrende af modsat køn over 3 dage. Som afslutning skal barnet egenhændigt opspore og henrette en kronhjort kun armeret med en overtunet softgun.