Republik Östrigrige
Flag peru.gif Gryffindorkollegie.jpg
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: En datter i kælderen, er bedre end 10 på taget
Nationalmelodi: I en kælder sort som kul
St-Anton.jpg
Hovedstad Vin
 Tidligere hovedstad Budapest
Største by Der er ikke flere end Vin
Officielle sprog Tysk og østrigsk
Regeringsform
Østrigsk
Gurlig grus
Nationaldag
1. januar 2002
Da euroen blev indført
Nationalhelt(e) Arnold Schwarzenegger
Bruno
Hansi Hinterseer
Adolf Hitler
Mozart
Josef Fritzl
Valuta Penge fra skiturister
Religion De tror på intet
 Befolkning  Forvirrede tyskere
 Areal  Mindre end Ungarns
 Befolkningstæthed  100000 Per Lidl
 Etniske grupper  1% Skotter og 50% bjerggeder og 49% pensioneret musikere
 Største Eksportvarer  Groteske incesthistorier
 Største Importvarer  Journalister
 Nationaldyr Hval
 Nationalsport  Starte verdenskrige
 Åbningstider  I vintermånederne


"Der Vogelfänger bin Ich, ja"

~ Paparazzo om spisevanerØstrig er kendt for Falco, Arnold Schwarzenegger, Mozart, Bruno, Hitler, Hansi Hinterseer, Knödeln mit Eisbein und Sauerkraut, lorte fodbold, gamle mænd, der spærrer børn inde i deres kældre og svinekød. Kort sagt for at suge. Intet under at Østrig anses for at være det værste land i Vesteuropa (bortset fra Belgien)

HistorieRediger

De tidligste tiderRediger

Engang i årene F.Kr. (Før Krusedulle) besluttede en ortodoks samling germanske og alemaniske stammer at slå sig ned i de snævre østlige alpedale. De var megalomaner, og så på deres lille samling af skodbyer som et rige, og op igennem årene etablerede de betegnelsen "Österreich", som om de var (et) rige, selv om de egentligt var underlagt det Tysk-romerske rige, og altså derfor bare var en del af et større [rig]e. Men inden da havde de en ophavsrets-battle med nordmændende om brand-namet "Noricum", der var blevet udviklet af romerske PR-spindoktorer.

Østrigerne var nogle emsige sjufte, som godt kunne lide at spille med musklerne, men deres kejsere fra Hohenstaufen-familien var mere interesseret i at virke superkristne. Dette førte bl.a. til opførelsen af flødekage-klostret i Melk.

 
Dette er ikke et slot i Hatteland

KrigeRediger

I 1500- til 1700-tallet havde østrigerne, der nu var regeret af kæmpehagefolkene fra Habsburg-familien, flest problemer med ottomanerne (folkeslaget, ikke sofaen). De var lidt ligesom DF i vore dage. Bare uden Pia. Men de kristne gav ottomanerne lammetæsk ude på fodboldbanerne udenfor Wiens mure.

Og for virkeligt at håne ottomanerne, opfandt de hornet. Det der fra bageren. Selvom østrigerne elsker schnitzler, lavede de ikke et schnitzel-horn. Nix. Bare et sølle brødhorn.

Anyways, lange af det korte blev, at ottomanerne havde ikke andet valg end at trække sig tilbage, og måtte nøjes med at tage Ungarn i stedet. Øv bøv.

Flere krigeRediger

Nå, men nu kommer vi så til 1800-tallet, hvor det Tysk-romerske rige så brød sammen, og østrigerne reelt set var det "ene rige", som de havde fablet om at være igennem flere århundreder. Det var også på dette tidspunkt at en buttet alkoholiker fra Frankrig ville være verdenshersker

Så fik italienerne nok af at adlyde Falco's landsmænd. Og under en ballademager ved navn Garibaldi, fik de drevet østrigerne ud, og siden da har Østrig og Italien været ret mugne på hinanden. De sloges om Ötzi-fyren, som er et alpefund etc.

Fra da af begyndte det at gå nederen for Kejser Franz Joseph. Hans kone blev smoket af en italiensk anarkist, hans ældste søn begik selvmord sammen med sin bolleveninde, og i 1914 blev hans yngste søn og svigerdatter skudt på en bro i Sarajevo af snigskytter. Dét betød krig.


1. VerdenskrigRediger

Østrigerne så denne krig som god underholdning.

MellemkrigstidenRediger

Under første verdenskrig flintrede en ambitiøs amatørmaler rundt i Belgien og skumlede over krigens udfald for Versailles, Tyskland & Østrig. Han havde indåndet for mange terpentindampe og havde fået en hjerneskade. Omkring 16 år senere kom denne hjerneskadede wannabe-kunstner til magten i Tyskland. Hans navn var Adolf Hitler. Han skulle vise sig at være en meget slem dreng, og ikke på den "seje" måde.

Hitler havde dog ikke glemt sit hjemland og den 12. marts, 1938, udtalte han så de famøse ord: "No more tears, only Anschluss." Og med et trylleslag var der intet Østrig, kun en tysk provins ved navn "Ostmark", da tyskerne vidste at langtidslagrede mælkeprodukter var sådan set det eneste nyttige de fedladene østrigerne kunne bidrage med til det tredje rige.

2. VerdenskrigRediger

Efter 2. verdenskrig var Østrig og Tyskland i rimelig "Bad Standing". Og i 1984 kom dødsstødet. En opkomling, der kaldte sig Falco, besværtede for evigt musikken med sin dæmoniske ørehænger "Rock Me, Amadeus". Han gik bort ved en bilulykke i 2001. Retfærdigheden var - for én gangs skyld - sket fyldest.

Demografiske factsRediger

Ifølge folketællingen i 2001 havde Østrig 8.032.926½ indbyggere, men en nylig gennemgang af hemmelige kældre og udhuse i landet har forøget tallet noget (især med indavlede børn). Der skulle efter sigende bo et stort mindretal af tyskere i Østrig - hele 89% af Østrigs befolkning består, i henhold til nyligt fremlagte folketællinger, af et tysk mindretal.

GeografiRediger

Østrig består af 84% bjerge, 11 % huse og 4½% veje.[1] Resten er Stroh-rom. Østrig er også skyld i at Romerne ikke kunne finde rundt i Europa, og myten om Thule, som Herulerne baserede deres low-grade liv på.

TurismeRediger

 
I Tyrol er det så varmt om sommeren at alle render rundt i korte bukser. Men bukserne er så stramme at mændene udstøder mærkelige lyde, kendt som jodlen.

Der er mange danskere der holder sommer i Tyrol, som er den del af Østrig, der er nærmest Italien, faktisk så tæt på at den går ind i Italien, hvilket italienerne er noget bekymrede over.

Se også prosciutto

  1. Østrigsk Folkemindesamling, Taschen Verlag 2009

Kendte østrigereRediger

På trods af landets forholdsvis beskedne indbyggertal, så har Østrig været i stand til at fremavle en masse kendisser. Hele 22,9% af befolkningen er derfor kendiser, hvilket er det højeste i hele verden. Mange højtstående økonomer i bl.a. USA har ligeledes påpeget, at østrig har den bedste konkurrenceevne hvad angår avling af kendiser. Derfor mener disse økonomer, at de andre lande såsom USA og Zimbabwe er nødt til at øge deres konkurrence evne, ved fx at øge mængden af reality shows på nationalt tv, ellers kan USA og Zimbabwe meget vel ende i en dyb økonomisk recession. USA har i midlertidigt valgt en kortsigtet løsning på problemet, nemlig importering af kendiser fra nettop Østrig fx Arnold Swarzenegger.

Liste over østrigsk fødte kendisserRediger

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.