"Jeg fik kun 8 i matematik. Hvad fanden havde I regnet med?"

~ Pave Gregor om Årtier


Engang i tidernes morgen flintrede de tidlige mennesker rundt og var pisseforvirrede. For de havde en masse at lave, men ikke rigtig nogen måde at holde styr på de mange år. Og det gjorde folk frustrerede.


Men så en dag var der en Romersk general og statsmand ved navn Gaius Julius Caesar, som en dag tænkte "HEPHEY! jeg har det! jeg laver da bare en kalender inddelt i årgrupper!" Og som sagt så gjort. Julius etablerede den Julianske kalender. Og ikke siden Forbrugerombudsmanden har der været så stor en instant success!

Folk var helt afsindigt crazy med den julianske kalender. Og de næste mange år havde de det noget så hyl med de nye årtier og århundreder og årtusinder og jeg-skal-komme-efter-dig-skal-jeg! Krigsherrer tænkte "Wow! nu kan jeg holde styr på hvor lang tid mine slåskampe varer!", konger vidste præcis hvor længe de havde regeret, og Vikingerne(Ikke Vikingarna) vidste, hvornår de skulle plyndre England. Folk var ved at få styr på livet.

Men så en dag i renæssancen, da alle havde travlt med at feste, opfinde og spille kloge, var der pludselig en eller anden selvfed præst, der ikke havde fået fisse siden han var 15, som fik lyst til at smadre festen for alle de andre. En typisk dårlig kammerat! Så han betalte folk for at sprede rygter om at den etablerede julianske kalender snød os for dage og nætter og år og uger og alt muligt. Bare så han selv kunne revidere den. Han forskubbede hele kalenderen 11 dage, og folk blev endnu engang snotforvirrede, men Pave Gregor XIII(som præsten egentlig hed) var flintrende ligeglad.