Forskel mellem versioner af "Orgasme"

m
m
 
(19 mellemliggende versioner af 12 andre brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
  +
[[Billede:Orgasme1.jpg|thumb|300px]]
Ordet '''orgasme''' er en sammentrækning af ordene [[organisme]] og [[spasme]], altså er der tale om en organisme-spasme. En orgasme er når man har kogt [[kartoffel|kartofler]] og i virkeligheden ville have kogt pasta; altså er der tale om en skuffelse af en så stor styrke at det fremkalder en orgasme.
+
Ordet '''orgasme''' er en sammentrækning af ordene [[organisme]] og [[spasme]], altså er der tale om en [[organ]][[is]]me-spasme. En ''orgasme'' er, når [[man]] har kogt [[kartoffel|kartofler]] og i [[virkeligheden]] ville have kogt [[pas]]ta; altså er der tale om en skuffelse af en så stor styrke at det fremkalder en ''orgasme''.
   
   
 
== Orgasmens historie ==
 
== Orgasmens historie ==
   
Orgasmen blev første gang oplevet i [[1649]] af svenskeren Akkamutabu: Han havde hele dagen gået og glædet sig til at få sig en god potion [[pasta]], men kom i stedet til at koge kartofler og fik derved verdens første orgasme. Svenskerne tog derefter patent på orgasmen og det var ikke før i 1872 at resten af verden fik lov at prøve den.
+
'''Orgasmen''' blev første gang oplevet i [[1649]] af [[svensk]]eren Akkamutabu: Han havde hele dagen gået og glædet sig til at få sig en god portion [[pasta]], men kom i stedet til at koge kartofler og fik derved verdens første orgasme. Svenskerne tog derefter patent på orgasmen og det var ikke før i 1872 at resten af verden fik lov at prøve den.
   
Dog skal det siges at Sverige er det land hvor i der fortages flest orgasmer om året, men det skyldes nok at svenskere er utroligt dumme og fordrukne og derfor ikke kan kende forskel på en kartoffel og en pasta.
+
Dog skal det siges at [[Sverige]] er det land, hvor der forrgår flest ''orgasmer'' om året, men det skyldes nok at svenskere er utroligt [[dum]]me og fordrukne, og derfor ikke kan kende forskel på en kartoffel og en pastaskrue.
  +
  +
== Orgasmetyper ==
  +
  +
===Kvinder===
  +
* '''Klitorisorgasme''': En intens orgasme, som opnås ved stimulation af [[klitoris]]
  +
* '''Vaginalorgasme''': Opnås ved stimulering af en kombination af [[skede]]åbning, G-punkt, [[liv]][[mod]]er[[mund]] og [[klitoris]] under penetrering. Giver en stærkere følelse af orgasme end klitorisorgasme.
  +
* '''Analorgasme''': Opnås ved [[anal]]- og [[klitoris]]stimulering.
  +
* '''[[Sprøjteorgasme]]''': Forbeholdt de få - ca. 10 procent af kvinder sprøjter før, under eller efter [[sex]].
  +
* '''Multiorgasme''': En serie orgasmer, der kommer som perler på en snor, uden at man behøver at stimulere imellem orgasmerne.
  +
* '''Kombinationsorgasme''': Flere typer af orgasmer på én gang. En meget stærk og intens oplevelse. Kaldes også [[total]]orgasme eller rock’n’-roll-orgasme.
  +
* '''G-punktsorgasme''': Opnås ved at stimulere G-punktet, som ligger et hidtil ukendt sted mellem blæren og skeden.
  +
  +
=== Mænd ===
  +
  +
* '''Orgasme''': Mænds orgasme fremkommer fordi de har været tvunget til at holde deres [[sæd]] tilbage, for at tilfredsstille kvinden. I det øjeblik, det er tilfældet, er det mandens tur til at slippe det hele løs. Dvs ejakulation og orgasme er simultane.
  +
* '''Prostataorgasme''': Der findes tilfælde af [[dette]], men det er ikke tilstrækkeligt dokumenteret.
   
   
 
== Fakta om orgasmen ==
 
== Fakta om orgasmen ==
   
*Orgasmer kan fås som [[recept]]fri håndkøb i diverse Matas butikker verden over.
+
*Orgasmer kan fås som [[recept]]fri [[hånd]]køb i diverse Matasbutikker verden over.
   
 
*Orgasmen blev i år [[2001]] en olympisk disciplin. Sverige er hidtil de eneste der har vundet [[guld]] i disciplinen.
 
*Orgasmen blev i år [[2001]] en olympisk disciplin. Sverige er hidtil de eneste der har vundet [[guld]] i disciplinen.
   
*Det er forbudt for mennesker der vejer over 300 kg. at få en orgasme. Her kan nævnes: [[Amin Jensen]], [[Liselotte Lohman]], [[Din mor]] og [[Harry Potters]] [[testikler]].
+
*Det er forbudt for mennesker, der vejer over 300 kg, at få en orgasme. Her kan nævnes: [[Amin Jensen]], [[Liselotte Lohman]], [[Din mor]] og [[Harry Potter]]s [[testikler]].
  +
  +
==Se også==
  +
[[Sprøjteorgasme]]<br />
  +
[[Fakeorgasme]]
  +
   
 
[[kategori:Sex]]
 
[[kategori:Sex]]
 
[[kategori:Fænomener]]
 
[[kategori:Fænomener]]
  +
  +
[[ast:Orgasmu]]
  +
[[cs:Ženský orgasmus]]
  +
[[de:Orgasmus]]
  +
[[el:Οργασμός]]
  +
[[en:Orgasm (island)]]
  +
[[es:Orgasmo]]
  +
[[fi:Orgasmi]]
  +
[[fr:Orgasme]]
  +
[[it:Orgasmo]]
  +
[[no:Orgasme]]
  +
[[pl:Orgazm]]
  +
[[pt:Orgasmo]]
  +
[[zh:性高潮]]
  +
[[zh-tw:性高潮]]

Nuværende version fra 3. jul 2013, 22:07

Orgasme1.jpg

Ordet orgasme er en sammentrækning af ordene organisme og spasme, altså er der tale om en organisme-spasme. En orgasme er, når man har kogt kartofler og i virkeligheden ville have kogt pasta; altså er der tale om en skuffelse af en så stor styrke at det fremkalder en orgasme.


Orgasmens historieRediger

Orgasmen blev første gang oplevet i 1649 af svenskeren Akkamutabu: Han havde hele dagen gået og glædet sig til at få sig en god portion pasta, men kom i stedet til at koge kartofler og fik derved verdens første orgasme. Svenskerne tog derefter patent på orgasmen og det var ikke før i 1872 at resten af verden fik lov at prøve den.

Dog skal det siges at Sverige er det land, hvor der forrgår flest orgasmer om året, men det skyldes nok at svenskere er utroligt dumme og fordrukne, og derfor ikke kan kende forskel på en kartoffel og en pastaskrue.

OrgasmetyperRediger

KvinderRediger

  • Klitorisorgasme: En intens orgasme, som opnås ved stimulation af klitoris
  • Vaginalorgasme: Opnås ved stimulering af en kombination af skedeåbning, G-punkt, livmodermund og klitoris under penetrering. Giver en stærkere følelse af orgasme end klitorisorgasme.
  • Analorgasme: Opnås ved anal- og klitorisstimulering.
  • Sprøjteorgasme: Forbeholdt de få - ca. 10 procent af kvinder sprøjter før, under eller efter sex.
  • Multiorgasme: En serie orgasmer, der kommer som perler på en snor, uden at man behøver at stimulere imellem orgasmerne.
  • Kombinationsorgasme: Flere typer af orgasmer på én gang. En meget stærk og intens oplevelse. Kaldes også totalorgasme eller rock’n’-roll-orgasme.
  • G-punktsorgasme: Opnås ved at stimulere G-punktet, som ligger et hidtil ukendt sted mellem blæren og skeden.

MændRediger

  • Orgasme: Mænds orgasme fremkommer fordi de har været tvunget til at holde deres sæd tilbage, for at tilfredsstille kvinden. I det øjeblik, det er tilfældet, er det mandens tur til at slippe det hele løs. Dvs ejakulation og orgasme er simultane.
  • Prostataorgasme: Der findes tilfælde af dette, men det er ikke tilstrækkeligt dokumenteret.


Fakta om orgasmenRediger

  • Orgasmen blev i år 2001 en olympisk disciplin. Sverige er hidtil de eneste der har vundet guld i disciplinen.

Se ogsåRediger

Sprøjteorgasme
Fakeorgasme