Åbn hovedmenuen

Spademanns Leksikon β

"Virum er Nordsjællands Lolland-Falster"

~ Peter Gade om en grum by


Virum er en lille landsby beliggende i den nordlige del af Sjælland - øst for Jægerspis.

HistorieRediger

Det formodes, at Virum er en landsby, som har ligget på omtrent samme sted i ca. 5.000 år. I denne tid har stedet altid været omtalt for ikke at være i besiddelse af mange ressourcer og krydderier, og var derfor ikke noget populært sted blandt rigmænd, hanseater og andre handelsfolk.

I det 14. århundrede blev Virum overvejet til at blive solgt til nogle adelsmænd, der var meget interesserede i placeringen. Men da de ankom til landsbyen i 1477, fik de sig en slem overraskelse. Det skar i deres øjne og sved i næsen, da de ankom til den mest grimme og ildelugtende by, hvor de blev slemt skuffede og tøvede ikke et sekund med at rejse videre af Kongevejen, op over Geels bakke, hvor de pludselig fandt det smukkeste de nogensinde havde set, nemlig Holte. En by, fyldt med ressourcer og velbegavede, pæne rigmænd. Adelsmændene blev helt forelskede i denne lille by, hvor menneskene svømmede i guld og smykker. Det var her det gik op for adelsmændene, at Geels Bakke fungerede som en skillevæg mellem Himlen (Holte) og Lossepladsen (Virum). I dag, ca. 550 år efter, har intet ændret sig.

Det moderne Virum blev ifølge legenden opført omkring værtshuset "Vognen" i 1981. Vognen (der oprindeligt blev stavet V.O.G.N.E.N. - Virum Og Guldborgsund Naboskab Er Nødvendigt) betragtes i dag stadig som Virums absolutte kulturelle centrum, og fungerer samtidig også som rådhus, hvor borgmester Erik Spandemann (Liste Ø) regerer Virum Kommune med hård hånd. Eksperter har beskrevet byen som lignende alienfilmen, "District 9", kaldet "Distrikt 2830" i stedet. Stedet, hvor man placerer alle de småborgerlige væsner, der ikke hører til i den virkelige verden. Forskere har forsøgt at finde ud af, hvorfor situationen ser så slem ud, men har intet resultat at melde, ud over at det påstås, at Virum er en by og et folk, som aldrig har hørt om penge og ikke ved hvordan de ser ud. Forskere kan desværre oplyse, at det kun bliver værre. Holtes situation er derimod eksponentielt og positivt stigende indtil år 2015, hvor byen rammer loftet på, hvor rig og nice en by kan være. Og så bliver Holte i øvrigt ramt og udslettet af en meteor onsdagen efter.

Lingvistiske forskelle mellem Holte og VirumRediger

Trods at de to landsbyer Holte og Virum ligger tæt op ad hinanden, så findes der forskellige betydninger af forskellige ord, afhængig af på hvilken side af Geels Bakke man befinder sig. Her er et par eksempler:

Ord Virums fortolkning Holtes fortolkning
Gyldne Dråber Pis Pagne
Rigdom At have råd til et hubabuba klistermærke Penge er intet problem
By Slum Paradis

Og sådan fortsætter listen...

Fakta om VirumRediger