"Nogen gange er en spade bare en spade"

~ Sigmund Freud

"Man skal kalde en spade for et redskabsskur!"

~ Dansk Sprognævn om Spader

"Nej! Jeg vil ikke dø!"

~ [[Neandertaler]] om Dens eksistens
Spademann spade.jpg

En spade er en person, som stikkes ned i jorden, for at lave huller. Disse huller kan man så sidenhen plante flagstænger, gemme hemmelige skatte eller overskudsammunition i. Eller man kan simpelthen bruge dem til henkastning af husholdningsaffald, såsom batterier, mælkeflasker, cykler og vaskemaskiner. Er man særlig fiks, kan man også begrave højspændingsmaster deri, men det kræver nu lidt træning og en ekstra lang spade i stil med Ulf Pilgaard.

Spade kan også benyttes som musikinstrument

Eat dirtRediger

De første spader fungerede ved at de spiste jorden, deraf det amerikanske udtryk "Eat dirt". Sidenhen videreudviklede man spaderne, således at de nu lægger jorden pænt i en dynge ved siden af hullet, eller endog opkaster det i en trillebør.
Herfra stammer udtrykket "at kaste op".

Med evolutionen kom der så større og større spader, som kunne spise mere og mere jord (se spade-evolutionsteorien). Nogle spader specialiserede sig i grovæderi(også kaldet gravkøer), andre i at spise det fineste muld.

Dog lider langt de fleste spader af utrolig uhæmmet anoreksi, og i nogle tilfælde ekstreme opkastningsbehov, afhængig af situationen og art. Mange spader lider af arbejdsstress, hvilket også kan fremme deres vildt klamme og sindssygt stinkende diarre.

Kendte brugere af spadenRediger

Siden spaden er blevet et kendt husholdningsredskab, er det blevet flittigt brugt. Blandt de flittigste brugere af spaden, var flere tyske adelsfamilier, som gradvist antog navnet Spademann.

En direkte efterkommer heraf, Hermod Spademann, skulle senere blive kendt som manden der grundlagde sit eget leksikon.

Anas Othman, manden bag Spadeteknologien og Spade-evolutionsteorien var endnu en kendt bruger af spaden (mere om det i de næste to afsnit).

SpadeteknologienRediger

 
Her ses også en lineær sammensat funktion, altså f(x)=a*x+b - og af denne kan man se at denne teori er fuldt ud gennemtænkt.

Spadeteorien kom som et mirakel til mennesket.

En dag sad der en spadedreng ved navn Anas Othman under et spadetræ med store spadefrugter, hvor han lige pludselig fik en spade i hovedet, altså en åbenbaring som de fleste mener de har fået, når de har hul i hovedet. Lige siden den dag har Anas Othman missioneret verden, men det er endnu ikke lykkedes ham at føre sit revolutionerende gennembrud ud til folket, bortset fra et enkelt sted i Odense.

I dag findes der rent faktisk helt rigtige spade-mennesker. I den lille provinsby Odense, er der et gymnasium der hedder Spadernes naturvidenskabelige Gymnasium. Dette gymnasium har specialiseret sig i den helt nye Spade-teknologi, som måske kan redde verden fra den kommende pølseinvasion, der kan forventes at være her allerede i år 2013 (ifølge Jehovas Vidner). Det første hold spader bestod spadeeksamen allerede i år 2008, med et gennemsnit på R(alle reelle tal). Citeret direkte fra et interview med Anas Spade Othman:

  Jeg er stolt over at mine første spadestudenter har fuldført deres spadeuddannelse som de første i verden! Tillykke til Spade Lindholm, Spade Elnegaard, Spade Mirsharghi, Spade Moeslund, Spade Hvid, Spade Brinkmann, Spade Zeberg og Spade Juden  
Othman om sine første spader

[1][2]

Spade-religionenRediger

Vores religion begyndte da spaden Anas Spade Othman, fik en ægte spade-åbenbaring den 2. december 2008. han blev nemlig ramt af en spade. Han begyndte straks at prøve at omvende sine venner på Spadernes naturvidenskabelige gymnasium. Det var svært da de både havde en religiøs dørkimer/armageddonprofet samt en stærkt troende ateist, men han arbejdede hårdt hver dag, og stemningen overfor spader blev gradvis mere positiv.

Efterhånden som tiden gik var der jo nogle der bestod spadeeksamen som nævnt tidligere, og der blev oprettet en religion som hed Spade-religionen. Deres skabelsesberetning går ud på at der engang var en stor spade, og et stort hav med en masse fladfisk(se spade-evolutionsteorien). De der fladfisk bad til den store spade, som først skabte land, og derefter gav spaderne et lille skaft. Fladfiskene var dog ikke tilfredse, så den store spadegud satte en lang evolution i gang som endte med det spader er i dag.

Vi tror på den store spader som har skabt alting, og som hjælper os til at udvikle os til SUPER-spader. Vi har et medlems-kontingent på 2 SKOVLFULDE af den fineste muldjord om dagen. Dog kan man dog få en aftale hvor man kan betale med andre typer jord eller sand.

De går ind for at frigøre spaderne. Spader har slavet for mennesker i mere end hundrede år. Nu er det tid til at ændre på det, brug skovle. Derfor mener de også angående kontingentet at de ikke vil finde sig i at man bruger spader.

Spade-evolutionsteoriRediger

I dag er forskerne blevet enige om at det er Spadeteorien der er den førende, bedst beviste evolutionsteori. Der er "The Missing Link" klart beskrevet, uden at det har kunnet modbevises gennem empiri eller videnskabelig disput.

Det hele startede med en masse flade fisk der svømmede rundt i havet. Som tiden gik fik de muteret en stang så de bedre kunne svømme rundt. Efterhånden som denne stang voksede, bevægede de nu pre-udviklede spader sig mod land. I starten flød de bare op på stranden (strandvaskere, eller de små skovle vi alle havde med på stranden som barn), men med tiden lærte de at æde jord og blev i stand til at bevæge sig og bygge små sandslotte.

Mutationen fortsatte og de lærte at kaste op og at skide. Som tiden gik bevægede de sig fra det bløde, letfordøjelige sand til det lidt hårdere muldjord. Eftersom de indtog hårdere jordarter udviklede de også hård mave i form af anoreksi og diarre, men til gengæld kunne de nu færdes overalt på jorden.

Der var endda nogle spader, som udviklede evnen til at flyve. Det holdt de dog hurtigt op med efter at have ramt jorden efter udspringet fra Himalayas bjerge. Deraf kom det at der var nogle, der følte sig "ramt af en spade". Nogle af spadearterne blev kæmpe store og levede af klippeblokke, andre bevægede sig tilbage til havet(muddergravere). Nu er spaderne ved at være nået til et nyt udviklingspunkt kaldet, Spaden: Version 2.0. I de nedenstående billeder kan man på sidste billede se et billede af spaden: version 5.0, eller ihvertfald et bud på det.

Brøndgraverens røvRediger

  1. Hvis du så meget som har læst halvdelen af spadeteknologi afsnittet, så burde du overveje at bruge din spadetid mere fornuftigt, Spade.
  2. Man er selv en spade hvis man skriver en artikel om spader...!