Åbn hovedmenuen

Spademanns Leksikon β

Science fiction

(Omdirigeret fra Sf)

Science fiction er en genre, hvor handlingen udspiller sig i en fjern, fjern fremtid. Hvis det er en gammel science fiction-roman, er den fjerne, fjerne fremtid sikkert blevet fortid i mellemtiden. Det forkortes SF, hvilket er mere sigende end man umiddelbart skulle tro.

I en fjern galakse, langt langt væk ...

Blandt kendere kaldes "hård science fiction" for science fiction, mens "blød science fiction" kaldes sci-fi. Da det rager os en bjælde, kalder vi hele mulletjavsen for sci-fi i resten af artiklen.
I science fiction kan biler flyve, mennesker bor Månen, alle sygdomme kan kureres og man kan flytte sig fra galakse til galakse ved at blive spaltet i atomer og samlet igen.[1]. Det er også muligt at rejse i tiden, så man kan komme tilbage til 1975 og købe sig nogle ordentlige solbriller.
Science fiction fås på Betamax, dvd og blu ray. Der findes også enkelte smalfilm, men det er næsten umuligt at opdrive en ordentlig fremviser nu om dage. Men hvis du har en tidsmaskine, så kan du jo hente en Statens Filmcentral i Vestergade i 1965. [2]

Indholdsfortegnelse

Naturvidenskab og Sci-FiRediger

I modsætning til rigtig hi-fi[3] er sci-fi komplet uvidenskabelig.

  Enhver tilstrækkelig avanceret teknologi kan ikke skelnes fra magi. Se nu bare øloplukkeren, for helvede eksempel ... Hvodden fa'en virker sådan en?  
Arthur C. Clarke, forfatter

Hvordan kan man se om det er sci-fi eller ejRediger

Sci-fi er meget ældre, end den egentlig erRediger

Allerede Dante, den gamle ged, skrev sådan lidt sci-fi-agtigt. "Den guddommelige komedie" beskriver Helvede i levende vendinger, før noget menneske havde sat sine ben dér. I dag, hvor den moderne teknologi kan få os frem overalt,[10] ved vi at helvede findes i Afghanistan.
Også andre gamle idioter som Jules Verne og H.G. Wells skrev om undervandsbåde og tidsmaskiner, så man kunne blive helt svedt i bindet. Hvis man gad og læse det, altså.

Fans!Rediger

Sci-fi-genren har mange fans, idet flere og flere unge mennesker er for tykke til at rejse sig op fra fjernsyn og computer. Så sidder de derhjemme og sender mærkelige beskeder ud på internettet, som vi halvgamle ikke fatter en pind af.

 
Hvis du bliver træt af Obi-Wan Kanobi og støvsugerrobotter der ikke virker, så skrub ind og hils på naboens patter datter.

På særlige helligdage - fx hvis Obi-Wan Kanobis hamster ville have haft fødselsdag, hvis den havde levet - forsamles disse individer så og diskuterer lyssværd og kunstig intelligens, gerne klædt ud som R2/D2 eller en rulle staniolpapir.

Det siges, at det kan blive så festligt at man er lige ved at more sig.

MoraleRediger

Rejs dig op og gå ud og se på naturen. Kan det blive meget bedre?

Joan har altid tid til dine seksuelle spørgsmål.
I dag taler hun om:


Hvordan man ser på store patter i virkeligheden

Når en science fiction-afhængig skal kigge på naboens store patter, så er det vigtigt at holde hovedet i ro. Du er jo ikke en yo-yo, vel? Kig hende dybt ind i øjnene. ØJNENE FOR FANDEN DA! Beam dig selv op i øjenhøjde, mand. Og invitér hende så med ind og se Starwars i din sovesofa. Spørg om hun vil se din lysstav...


Muterede fodnoter fra MarsRediger

  1. Men tjek lige din øjenfarve. Og dit køn
  2. Tag to Hof med tilbage. Og en pakke cerutter; til de priser er der ingen grund til at være fedtet.
  3. Har du nogensinde hørt en musikkritiker "lytte til" et forbindelseskabel eller en hylde fra Ikea til at stille sin radio på? det er sand videnskab!
  4. Ikke støvsugerrobotter, dog. Det skulle da lige være, hvis de en dag kom til at virke.
  5. ikke sådan noget computerlort, vel, men en blanding mellem en flæskesteg og en robotstøvsuger.
  6. Selv om din nabo ser lidt underlig ud i sylten, så er han ikke en mutant. Bare resultatet af et fætter/kusinebryllup, såmænd, såmænd...
  7. Var det dig der tænkte på en syltetøjsmad inde i mit hoved? Så tænker jeg sgu bare på chokoladekaramel i dit hoved, så skal vi se hvem der bliver fedest!
  8. Hvor lagde jeg nu mine briller? På Sargon 1 eller Sargon 2?
  9. Her mener vi ikke hvor lang tid rejsen tager, vel. Ellers ville hele DSB's køreplan være en stor fucking sci-fi-novelle
  10. Dog ikke Kystbanen