Åbn hovedmenuen

Spademanns Leksikon β

Odder
klam og lugter af tis!
{{{billede_beskrivelse_1}}}

Oddergrisen - et af de få vellykkede eksperimenter
med parring af dyr på tværs af racer.
Videnskabelig klassifikation
rige: relativt velhavende
række: 30,3 km
klasse: fortrinsvis 2. klasse
orden: Meget
underorden: Bestemt ikke
Familie: Div. landsbytosser
Slægt: idioter
Art: politikere
30px-Cquote1 svg.png How could she dance with an odder? 30px-Cquote2 svg.png
The Beatles om Odderen


30px-Cquote1 svg.png Take it on the odder side! 30px-Cquote2 svg.png
Red Hot Chili Peppers om Oddere


Odderen er et dyr, der lidt ligner en bæver, uden dog helt at være det! Da odderen og bæveren har vidt forskellige anvendelser og reaktionsmønstre, er det meget godt at kunne skelne de to dyr fra hinanden.

Indholdsfortegnelse

Hvordan man skelner en odder fra en bæverRediger

Levested: Her færdes odderen ofte i det fri, hvorimod bæveren gerne barrikaderer sig bag dæmninger af dårlige undskyldninger, hovedpine, og i særlige tilfælde kyskhedsbælte. Enkelte bævere kan dog ses fritgående på div. nudiststrande.

Opførsel: Her er odderen klart den, der er nemmest at få fat på, da den nærmest tigger én om at tage den med hjem fra det lokale diskotek, ligesåsnart man er trådt indenfor døren. Oftest er den dog også pænt beruset, hvorfor man som regel ikke får så meget ud af at hjemtage den.
Her er bæveren derimod noget mere sky, og først når man har fået den til at drikke et par sjusser af egen hånd, kan man muligvis få den med hjem. Det er naturligvis lidt mere besværligt, men til gengæld kan glæden og fornøjelsen ved bæveren holde tilsvarende længere.

Kan man duske en odder?Rediger

Ja, det kan faktisk godt lade sig gøre at duske en odder, men grundet dyrets ringe intelligens og hyppige drukture, er det sjældent lige så godt som at duske en bæver, selvom disse - som nævnt - er noget mere besværlige at få fat på.

OddergrisenRediger

Den 24. november 1874 blev det besluttet at man ville eksperimentere med parring af dyr på tværs af racerene. Man begyndte snart efter at fundraise, og den 17. oktober 1876 mente man at have penge nok til at påbegynde eksperimenterne. Rigsdagen var dog ikke enig og godkendte først efter megen overtalelse eksperimenterne den 12. maj 1882, hvorefter eksperimenterne kunne gå igang og den 18. juni 1884 lykkedes den første parring af to vidt forskellige dyreracer med skabelsen af Oddergrisen.

Til videnskabsfolkenes store overraskelse lignede dyret hverken en odder eller en gris, men havde derimod et meget metalagtigt, orange udseende, og en form, der godt kunne minde lidt om en dadelæske. Og i stedet for ben havde dyret hjul. Yderligere eksperimenter viste, at dyret udelukkende spiste noget så specialiseret som passagerer, og sked dem hele ud igen, hvorfor man endte med at indsætte dyrene som passagertog mellem byerne Århus og Odder, da man dermed korrekt forudså, at folk blot ville tage navnet som et kælenavn til nærbanen, og ikke som et udtryk for dyre eksperimenter, der kunne være gået grueligt galt.

-Det kan dog ikke anbefales at duske Oddergrisen!

Oddernes bedragRediger

Odderen ser måske uskyldig ud, men det er den ikke; den er et lumsk og et meget ondt væsen, der kun er ude på at knuse dit hoved mod dens bryst, som en musling. Faktisk sidder samtlige oddere lige nu og planlægger, hvordan de vil overtage verden ved hjælp af den kommene Dinohøne-apokalypse.


Lidt krigshistorieRediger

Efter at odderne tabte til hobbiterne i det første slag om Odder (by lidt syd for Aarhus) i året 3000 f.n.f (før næbdyrets fødsel) blev odderne fordømt af hobbitternes store leder pølsemanden lars til at skulle have vådt hår. lige siden har oderne planlagt deres grufulde hævn.