Åbn hovedmenuen

Spademanns Leksikon β

Nightwish's debut-EP. Bemærk at der ved starten var hele 3 kvindelige forsangere. Tarja Tudestone ses forrest med sabel.

Indholdsfortegnelse

HvadRediger

Nightwish er et finsksymfonisk metal band med forkærlighed for operette-musik.

Hvorfor og hvornårRediger

Bandet er opstået fordi Toumas Hulahopring og Tarja Tudetone gerne ville være band-ejere tilbage i det forrige årtusinde, nærmere bestemt 1996 A.D. Det var egentlig meningen fra start at bandet skulle have været et happymetaljazzband, men i dag spiller bandet altså operettemusik med en snert af metal.

Hvorfor bandet ikke spiller anstændig metal vides ikke på nuværende tidspunkt, men uanstændighed har altid solgt godt og gået fint i spænd med kapitalisme og narko-handel, det er muligvis forklaringen på det spørgsmål. Muligvis er det også Tarja Tudetones skyld at bandet har tillagt sig operette-stilen, da det er den eneste hun behersker.

Klip en hæl og hug en tåRediger

De finske metal-wannabees i bandet Nightwish fik deres mørke ønsker opfyldt da de klippede en hæl og huggede en tå med det gamle operettenummer "Phantom Of The Opera, som kan ses her. I det klip ses wannabee-tenderserne mod metal ret tydeligt. Metoden, at klippe en hæl og hugge en tå, som det finske band har hugget fra de russiske folke-eventyr, var smart, og derfor huggede bandet det gamle nummer Snowman som bandet Rainbow tidligere havde hugget fra en klassisk komponist. Nightwish kaldte nummeret "Walking In The Air" og Folket elskede det. Men som det ses på denne live-optagelse, 3 minutter og 10 sekunder inde i filmen, så er der krig mellem forsangerinden og guitaristen med det lange hår, der er kamp om fokus og hun vil ikke give ham lov til at spille den guitar-solo, han brænder inde med.


UdviklingRediger

 
Tarja Tudetone, eks-forsangerinde og stifter af Nightwish, med et læk venstre silikone-bryst.

Nightwish fik ny operette-sanger i 2005 med det danske fornavn Anette, hun hedder Olsson til efternavn og er nok svensker i virkeligheden. Bandet måtte have en ny forsanger, fordi den gamle forsanger, Tarja Tudetones protester over metal-tendenserne var blevet for slemme at høre på, så hun måtte ud. Stil-krigen kalder de den internt i bandet. Tarja Tudetone lægger heller ikke skjul på nu, at metal IKKE er hendes stil.Herkan man se og høre et eksempel på, hvorfor Tarja Tudetone måtte væk fra Nightwish, hendes nye lyd er jo i stil med skummel-funk, eller noget, nu.

Det tyder ikke på at skiftet til den nye forsanger bidrager i væsentlig grad til at bevæge Nightwish over i kategorien anstændig metal, men det kan da nærmest kun gå fremad for bandet nu, hvor de er sluppet af med metal-haderen med det lækkende silikone-bryst.

Lækkende venstre silikone-bryst er jo den mindre kendte årsag til forsanger-skiftet, men Thoumas Hulahopring har afsløret, under en fingeret narko-handel med en Spademann-skribent, at denne form for læk er den rigtige årsag til udskiftningen i bandet.

Top 800-Numre, i Finland[1]Rediger

OperettenoterRediger

  1. Alle numre er fra cd'en Århundreders Børn