Mongolernes største hærfører, Kublai Khan, var barnebarn af Djenghis Khan. Det er et lidet kendt faktum at Kublai tilbragte sin barndoms sommerferier Langesø Familiecamping i Nordsjælland (tv), hvor han inden døre nød alle former for luksus, mens soldaterne passede på udenfor

En mongol er en indbygger i landet Mongoliet, og mongolerne kan kendes på deres lave vækstrate og deres skæve øjne. Ofte er de også brede af statur og krigeriske i deres indstilling til nabolandene.
Alle mongoler er født med det såkaldte Down's Syndrom,[1] Tilstanden skyldes mindst en af tre mulige kromosomfejl på kromosom nummer 21, og alle tre fejl medfører, at personer med Downs syndrom har 47 kromosomer mod de almindelige 46 kromosomer.
Mongoler bliver sjældent berømte, men det lykkedes for Kublai Khan (Хубилай) i det 13. århundrede, da han byggede staden Xanadu og derpå erobrede verdensherredømmet.

Mongolers oprindelseRediger

Ud over at kvinderne i Mongoliet føder små mongoler, så kommer der også et tilskud fra ældre kvinder verden over, da en stor procentdel af de nyfødte babyer vil være mongoler jo ældre deres mødre er, når de bliver født.[2]

Mongoloide genoterRediger

<references>

  1. Opkaldt efter John Langdon Down, en britisk kvaksalver
  2. Dette har den fordel at mongolbørn sjældent overlever deres mødre og således ikke ligger samfundet til byrde