Makrellen i sin mosede form. Når makrellen dåses, tilsættes den sin fiskesmag af daggammel mælk.

Makrellen (latin: scomber scombrus) er et af de eneste mos-dyr der findes i verden.

Makrel er, ligesom marsvinet, i stand til at skifte mellem fiske- og gnaverform. Makrellen i sin gnaverform er det, vi i det moderne sprog kalder for mink (fransk: muste de la vision). Makrellen har, til forskel fra marsvinet, også mulighed for at skifte til fugleform. Dette dyr er det, vi ofte kalder en "måge".

Livet i vandet er hårdt, hvilket gør at stadig flere makreller vælger at forblive i deres mågeform, og dette har resulteret i, at makrellen er blevet en såkaldt "truet dyreart". Alligevel bliver omtrent syvhundrede milliarder kubikfod makrel konsumeret dagligt.

Makrellen er kun spiselig i sin mos-form, og i denne form er makrellen rød og splattet[1]. Den camouflerer sig ofte med en stribe mayonnaise. Dette syn kan de fleste mennesker ikke modstå; de vil føle sig nødsaget til at indtage denne omgang mos, og derved kan makrellen formere sig ved at overtage sin værtskrop og tvinge denne til at lægge æg på ethvert nærtliggende værtshus. Trods denne evolutionære genialitet er makrellen stadig en truet dyreart, der, hvis den ikke beskyttes, vil uddø om tre fuldmåner.

Makrellen kan rigtig godt lide at spille iPad og gå lange ture. Du skal ikke nævne ordet pubertet til makrellen, da den godt kan blive meget sur. har din lokale makrel dog en af disse udøde android mobil smart telefoner, kan de være helt rolig. så bliver markrellen kun arrig hvis du bruger et hårdt toneleje (eksempel: PUBERTET!!!) så brug det med omhu, for den må ikke føle sig sejere, eller bedre end en torsk. som polakerne og normænd og hipster københavnere elsker at få med i et udhulet franskbrød på madpakken. så husk der ikke er mere mælk, når de servere den lækre delikatesse makrel næste gang ved julebordet eller til din bar mitzvah. ellers bliver torsken jealoux på din bestemors gebis. det ligger i deres natur.

Noter m.m.Rediger

For mere info - kig hos Egon

<references>

  1. Lidt ligesom tomat sauce.