"Les hommes ont voulu avoir des relations sexuelles avec autant de jeunes femmes fertiles que possible. Cela fait partie de la programmation de base d'un homme"

~ Jean-Paul Sartre om sit forhold til Simone de Beauvoir


Som det kan ses på illustrationn herover, kan libido optræde hos både mennesker, dyr, fisk, insekter og statuer, ligesom den også forefindes i pilleform

Libido er et koncept eller et begreb, som dækker over den seksuelle appetit og menes at være et udtryk for denne. En lav eller fraværende libido er således synonym med impotens, mens en høj libido omvendt er udtryk for en høj grad af seksuel motivation. Libidoen sidder primært fast omkring skambenet på både mænd og kvinder, og især hos mænd er der en direkte nerveforbindelse fra glans via rygraden til det center i hjernen, hvor alle de vigtige beslutninger træffes. Fysiologisk er det samme tilfældet for kvinder, men undervejs til hjernens vitale dele, bliver libido-signalet omdirigeret til den højre hjernehalvdel, hvor den rene lyst påføres et skadeligt atrofierende lag af følelser og den slags, før den rammer beslutningscentret.

Beslægtede emnerRediger