Åbn hovedmenuen

Spademanns Leksikon β

Lektier

Lektier er et anerkendt middel, der skal holde landets elever væk fra gaderne[1], og tilsikre at ungdomskriminaliteten nede på et acceptabelt minimum - simpelthen ved at introducere begrebet "straf før handling".

Læs dine lektier. Det er spændende, og du bliver klogere!

Indholdsfortegnelse

Lektiers oprindelse og betydningRediger

Ordet "lektier" kommer fra "lektion". Modsat de flestes fejlslagne opfattelse, drejer det sig ikke om fortsættelsen af en lektion (Som i "en skoletime"), men en straf (Som i "Jeg skal give dig en lektion"). At have lektier for, er således reelt et forvarsel om, at der ligger en uretfærdig straf og lurer til dig, når du endelig har sluppet skolens klamme lugt af sur mælk, og er kommet hjem til lugtens af din mors hvidkålsstuvning.

  Kom her lille ven. Så skal jeg give dig en lektie for livet  
En svedig mand med nedlynede bukser i en mørk gyde om at du kommer forbi.


Ordet lektie udspringer reelt af ordet "opdragelse", hvilket igen udspringer af ordet "dannelse", hvilket du alligevel ikke forstår. Så du har bare at sætte dig ned og lave dine lektier! Stil ikke spørgsmål. Læs og forstå!

Lektiers funktion 1Rediger

Lektiers erklærede funktion er, at de med deres daglige tilstedeværelse skal være med til at tilsikre dig et øget bevidsthedsniveau, og dermed at ruste dig til de mange oplevelser der venter dig i den virkelige verden.

Som begreb er lektier isoleret til at udspringe fra skoler og læreranstalter. Opgaver med at bøje tyske verber, eller at løse andengradsligninger uden lommeregner, hører udelukkende til i et forseglet univers, uden egentlig kontakt til den virkelige verden. Uheldigvis befinder der sig i dette univers et antal lærere, og lærere har lærerhumor - og lærerhumor går altid ud over dig.

Derfor har du lektier for. Fordi du har fortjent det!

Lektiers funktion 2Rediger

Den måske positive[2] funktion af lektier, er at Danmarks blomstrende ungdom noget.

Mere end en gang, er det lykkedes for en forarmet skoleelev at klikke ind på nærværende leksikon, og herfra igangsætte med at skrive de mest uforståelige, tåbelige, umorsomme og ligegyldige sider - fortrinsvis om sin lærer, sine bekendte eller om et eller andet spil på nettet, som han/hun havde brugt 15% af sit vågne ungdomsliv på, uden at have opnået andet end at spilde tiden fuldstændig.
Gå ud og ryg noget hash, bliv luder eller stik dig i armen nede i baggården. Din tid er bedre brugt på det, end den er på "Habbo" eller "Team Fortress". Det ville man vide, hvis man havde læst sine lektier!

Hvis selvsamme elev havde læst sine lektier, så havde det måske gået op for vedkommende, at "du" staves uden "h" i enden, og at stavekontrollen i mobiltelefon har ret, når den påstår at "Definition" ikke staves "difanition".[3]

Lektiers funktion 3Rediger

Det egentlige virkelige formål med lektier, er at holde enhver skolelærers maksimale arbejdstid på 12 timer om ugen. Sagen ordnes ved et kort fremmøde i klassen eller til forelæsningen, hvor læreren remser en liste op med bøger der skal læses, stile der skal skrives, rapporter der skal faciliteres og ord der trænger til at blive bøjet.

Tynget af de uoverstigelige arbejdsopgaver, vender den desillusionerede elev hjem til sin computer, og efter en kort søgning om emnet, finder han/hun endelig en lødig side med masser af nyttig information om emnet. Efter 10 minutters efterskrift og uden egentlig kildekritik er stilen færdig.
Lektien bliver lært dagen efter, når læreren står med en artikel fra Spademanns Leksikon og skal læse korrektur.

Den egentlige, virkelige lektie ved lektier er: Du bliver straffet, og det er helt sikkert fortjent!

LektienoterRediger

  1. Og fra at skrive de mest obskure, tåbelige og dyslektiske ting på Spademanns Leksikon.
  2. Hvor usandsynligt det måtte lyde!?
  3. Hvis du føler dig stødt, er det nok fordi det er dig, der er tale om!

lektier i overført betydningRediger

Lad os lige oversætte det til Engelsk, Homework okay, så lang så godt. Hvis vi deler ordet op bliver det til Home og Work. Nu kan vi kigge lidt nærmere på det første ord Home, Home er det engelske ord for hjem, og betyder generelt bare hjemme. Hvis du er i tvivl hvor det er henne, er det altså i dit hus hvor du bor? Lad os tage et kig på det næste ord som er work, altså arbejde. Dette indikere at man faktisk skal lave noget, altså arbejde for et eller andet, som kan betegnes som vores X værdi. Lad os prøve at sætte hele ordet sammen, så det for sin helt egen betydning? Homework, Vores X værdi er herved Home, da du gørdet hjemme. Nu oversætter vi hele ordet? Homework - hjemmearbejde, dog er det ikke det danske ord vi leder efter ENDNU, Hjemmearbejde har faktisk et synonym, som vi kalder for Lekiter, Herved har du betegnelsen for hvad lekiter er