Åbn hovedmenuen

Spademanns Leksikon β

Ham den smarte fra handelsskolen

Penge, hurtige biler og et spil Risk i ny og næ.

Du kender ham sikkert. Faktisk hersker der ingen tvivl om, at du kender ham. Sikkert er det, at du mindst 43252 gange har fordømt ham noget så inderligt, fordi han, modsat dig, har tålmodighed nok til at afvente, at de lokale piger modner, imens dine øjne konstant flakker rundt til alle sider, i en utrættelig søgen på diverse ting, som folk i din alder kigger efter. Der er gerne tre, måske fire, hvis du er heldig.

Vi taler naturligvis om Ham den smarte fra handelsskolen.

Indholdsfortegnelse

HistorieRediger

 
Her ses han som din bedstefar så ham...
 
Kan du se ham, så står det skidt til!
 
Ak, de forskere.

1950'erneRediger

Hvorom alting er, så er han ikke noget nyt fænomen. Faktisk er der eksempler helt tilbage fra halvtredserne (allerede dengang var det in at være cool), hvilket kan ses herunder:

I dagRediger

Men i dag har han dog antaget flere forskellige former, deriblandt en noget ældre version, som kun folk over tredive eller med tilknytning til Enhedslisten kan se. Hvilket nok også er for det bedste. Ofte ses det også, at han er typen som går i Ralph Lauren poloer, og ofte har en cardigan bundet omkring skulderene. Ofte er det for at vise, at han har levet af proteinpulver de sidste to år, og derfor har fået arme.

Fremtidige tendenserRediger

Dog er der i forskermiljøer opstået et ny udgave af ham, som kun folk inden for de]] kredse kan opfatte som "smart". Dette gælder især inden for miljø og filosofi og det gør det bare endnu bedre, hvis man kan fremstille og servere en fin fransk ret eller to.

Se ogsåRediger