Den vestlige verden

Den vestlige verden findes placeret et-eller-andet sted fra midten og ud.

"Insh'allah..."

~ Osama Bin Laden om Kinas indflydelse.


"Forbandede homofober..."

~ Oscar Wilde om at blive fyret fra McDonalds


"You can't beat me, I'm the mother of five!"

~ Sarah Palin om Obama's popularitet i Finland


Den vestlige verden (også kendt som Euromerika) er et uspecifieret landområde og en geopolitisk tanke, der dog oftest bruges synonymt med de lande vi normalt sammenligner os med. Og USA.


Hvilke lande er det så?Rediger

Godt spørgsmål, kære ven. Som sagt ovenfor[1], er området ikke nærmere fastlagt, hvorfor det er et emne der er åbent for diskussion, og da Spademanns Leksikon åbenbart er dedikeret til at fordreje sandheden fuldstændigt[2], vil vi her fordreje sandheden ved at stadfæste det de kloge hoveder ikke kan finde ud af: hvor Den vestlige verden befinder sig!


Penge-halløjetRediger

 
De rige lande er med rødt. Ikke at forstå som, at Rige lande er Røde

Penge er alt - siges det, hvorfor vi naturligvis starter med økonomien: Det er en kendsgerning[3], at Den vestlige verden er dér hvor alle verdens fattiglemmer søger hen, ergo er Den vestlige verden ensbetydende med rigdom. Kortet til højre viser dog, at visse stater på den Arabiske Halvø er svinerige, ligesom både Japan, Sydkorea, Australien og New Zealand optræder på listen. Til gengæld har man valgt ikke at inddrage Polen, Estland og Rumænien, der alle ellers er medlem af EU.

Et morsomt paradoks, er at Grækenland og USA regnes som økonomisk rige, til trods for at begge lande har et socialvæsen der er til at skylle ud i lokummet, med frygtelige konsekvenser for civilbefolkningen til følge - en tilstand der også findes i de rige oliestater. Australien har en velfærdsstat at beskytte befolkningen med i dårlige tider, men de tillader at deres børn bliver spist af dingoer, en handling der i f.eks. Danmark ville medføre øjeblikkelig fængselsstraf. Danmark står på listen over de rigeste lande, men her får vi konstant at vide i nyhederne, at vi økonomisk er på røven hvis vi ikke investerer- eller skærer ned[4] frem til næste valgperiodes "2020-plan".

Det der juraRediger

 
Dem med blåt har en typisk retsstat, med fast lovgivning. Dem med gult har Sharia. Dem med rødt har et system hvor dommerne kan udtænke passende straffe. Dem med brunt har en blanding af rød og blå.

Man skal altså ikke være professor i jura for at se på kortet til højre, at f.eks. Storbritannien deler juridisk system med Zimbabwe og Indonesien medens Danmark deler system med Kina og Rusland. Og hvad siger dette så? Ikke ret meget, andet end at der er forskellige måder at gøre tingene på. Men der er en væsenlig ting man kan udlede: når Den vestlige verden hævder at være garant for den fungerende retsstat, er det påfaldende, at f.eks. Danmark vil belære diverse bananrepublikker at overholde menneskerettighederne[5], samtidig med at vi modsat f.eks. Somalia ikke engang har en forfatningsdomstol der kan holde politikerne i ørerne når de skider på Grundloven ved at give Skattevæsenet lov at bryde Boligens Ukrænkelighed. Samtidig gør EU - med Danmark i spidsen - hvad man kan for at afskaffe dødsstraf og overgreb på børn, samtidig med at Spanien frem til 2015 havde en seksuel lavalder på 13 år, og den danske søfartslov tillader Skibsførere at hænge deres styrmænd i masten hvis de har været fulde på vagten[6].

Også nævnes USA's lovgivning ikke.

Klubben der passer på os alleRediger

 
NATO - verdens største kaffeimportør!

NATO har de fleste hørt om[7], og det er kort sagt Verdens Stærkeste Militæralliance - period! NATO er dem der søger for, at en masse ting og sager bliver gjort for at forhindre at en masse andre ting og sager bliver gjort mod os, og vores benzinindustri.

Man kan med en vis' pondus hævde, at Den vestlige verden består af NATO's medlemmer, men også her løber vi ind i problemer: Australien og Japan er ikke medlemmer af NATO, men er allierede med USA. USA er i dén grad medlem af NATO[8], men ville ikke løfte en finger for f.eks. Sverige[9] der ikke er NATO-land men er medlem af EU. EU er samarbejdspartner til NATO pga. de virkeligt mange medlemmer af begge klubber, og er som sådan forpligtet til at hjælpe Sverige hvis landet er på røven. Det er Norge også, men Norge er NATO-land og hader EU.

Rigtig sjovt bliver det, når det kommer frem, at Brasilien bejler til NATO, samtidig med at landet formelt er et uland, og kun er en økonomisk magtfaktor så længe NATO-landene fortsætter med at sende penge til bla. våben. Oveni morsomhederne, er USA nærmest det eneste NATO-land der faktisk overholder kravet om oprustning- og vedligeholdelse af en slagkraftig styrke. Ingen andre mener at de har råd til at følge trop.


Den midterste streg på verdenskortetRediger

 
Fuldstændig i tråd med David Camerons politik, er verden tegnet op efter ét system: at England er centrum. USA er ret uenig.

Greenwich-meridianen som denne streg hedder, har opdelt verden i øst og vest, samt nord og syd, hvis man medregner dens lillesøster - og det gør man, for ellers bliver Den vestlige verden pludselig så stor, at ingen gider at drukne i et forsøg på at komme dertil, også ryger hele idéen med Dem og Os-politikkerne jo.

Fordelen ved at udpege Den vestlige verden ved at benytte Greenwich-meridianen, er at man slipper for at bruge vage betegnelser der aldrig rammer plet, som konstant skal tilpasses udenrigspolitikken og som faktisk diskriminerer folk efter religion og fordomme, som det ofte er set: f.eks. er Letland nu en del af de lande som Danmark synes om, men frem til ca. 1989 var vi på vippen af en atomkrig med dem.

Ulempen ved at benytte Greenwich-meridianen er, at det meste af det vi gerne vil tænke på som Den vestlige verden mister status, men det er ligegyldigt når man betragter fordelen! Vi her på Spademanns Leksikon hælder derfor til at springe over hvor gærdet er lavest[10], og udpeger derfor Den vestlige verden på en særdeles hensigtsmæssig måde, som udover at være nem og hurtig overstået, også rent geografisk fortæller os hvad der kan kandidere til titlen Vestligt Land, og det er dejligt nemt at finde disse lande: Det vil nemlig være det meste af Storbritannien, Irland, Spanien, noget af Frankrig, USA, Canada, Grønland & Færøerne - men ikke Danmark, Mexico, Cuba mfl. samt Vestafrika. Alle vi andre aber bor i Østen, sammen med Borat, Iran og Thailands luderbørn.

Se ogsåRediger

Vestlige NoterRediger

  1. Jf. 10. ord, efter citaterne
  2. Hov - hvor kom nu dét fra!?
  3. Jo, det er.
  4. Alt efter partifarve
  5. Som Kina faktisk aldrig har underskrevet
  6. Jøp, den er god nok
  7. Ja, navnlig i Irak
  8. De står såmænd for hovedparten af NATO's isenkram
  9. Jo, måske. Det afhænger nok af præsidenten.
  10. Hvis vi gider...