BZ-bevægelse

BZ-bevægelsen så dagens lys engang i det forrige årtusinde, helt præcist i september 1971, hvor nogle lømler brød ind på en nedlagt kaserne i vor hovedstad, Bådsmandsstrædes kaserne hed den. Lømlerne brød ind fordi de ikke havde noget andet sted at anvende som bolig og det var for dyrt at bo på hotel.

Navnets oprindelseRediger

Det var nogle særdeles dovne lømler, der heller ikke gad stave ordentligt, derfor kaldte de sig for "BZ-bevægelsen" i stedet for besæt-bevægelsen. BZ er altså en forvansket forkortelse for at besætte nogen eller noget.

Problemet med BZ-bevægelsenRediger

Den slags handlinger er ulovlige. Man har ikke lov til at besætte offentlige bygninger bare fordi man ikke har nogen bolig. Politiet blev sat ind, men de havde ikke spist nok vitaminer, eller også var det noget andet der var galt, i hvert fald blev BZ-bevægelsen ikke smidt ud fra den besatte kaserne som de i øvrigt døbte Christiania og lavede om til fristad.

BZ-bevægelsens status frem til i dagRediger

Da BZ-bevægelsen erfarede at politiet ikke kunne jage dem ud fra kasernen fejrede de sejren med at lave flere BZ-aktioner og det gør de stadig. BZ-bevægelsen lever i bedste velgående. For eksempel var d. 28. december 2007 udråbt til at være national dag for BZ-bevægelsen og der blev besat en del huse og andre boliger den dag.